Καρκίνος του μαστού: Οι γυναίκες νικούν την ασθένεια πιο συχνά από ό,τι παλιά


Ο καρκίνος του μαστού είναι κάτι για το οποίο πολλές γυναίκες περνούν τη ζωή τους ανησυχώντας. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου, όπως η γενετική, το οικογενειακό ιστορικό, ο τρόπος ζωής και πολλά άλλα.

Ωστόσο, ακόμη και άτομα χωρίς οικογενειακό ιστορικό και δέσμευση για υγιεινές συνήθειες μπορούν να λάβουν τη διάγνωση. Ευτυχώς, λόγω της έγκαιρης ανίχνευσης και των νέων θεραπευτικών επιλογών, τα αποτελέσματα του καρκίνου του μαστού συνεχίζουν να βελτιώνονται.

Οι γυναίκες νικούν την ασθένεια πιο συχνά από ό,τι παλιά

Στην πραγματικότητα, 43% λιγότερες γυναίκες έχουν πεθάνει από καρκίνο από τον καρκίνο από το 2020. Παρόλο που οι στατιστικές έχουν βελτιωθεί, είναι καλή ιδέα να καθιερωθούν υγιεινές συνήθειες που βοηθούν στην πρόληψη του καρκίνου. Επιστήμονες μίλησαν στο Woman’s World δίνοντας 5 συμβουλές που μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού.

1. Άσκηση νωρίς το πρωί

Ενώ οι ερευνητές γνώριζαν εδώ και καιρό ότι η άσκηση οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας μπορεί να βοηθήσει στην αποτροπή του καρκίνου, μια μελέτη στο Cancer Epidemiology διαπίστωσε ότι οι γυναίκες που ήταν ενεργές μεταξύ 8 π.μ. και 10 π.μ. είχαν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν όγκο στο μαστό. Πειραματικά στοιχεία δείχνουν ότι η άσκηση που εκτελείται σε διαφορετικές ώρες της ημέρας μπορεί να επηρεάσει τους κιρκάδιους ρυθμούς και η διαταραχή του κιρκάδιου έχει συνδεθεί με καρκίνο του μαστού και του προστάτη. Οι ερευνητές εξήγησαν ότι η πρωινή κίνηση βελτιστοποιεί το ρολόι του σώματος για να ενισχύσει τη νυχτερινή παραγωγή μελατονίνης, μιας ορμόνης ύπνου που μπορεί να αναστείλει την ανάπτυξη του καρκίνου.

2. Να τρως περισσότερους ξηρούς καρπούς

Μια μελέτη σε περισσότερες από 3.500 επιζήσαντες καρκίνου του μαστού στο International Journal of Cancer διαπίστωσε ότι οι γυναίκες που τρώνε τακτικά ξηρούς καρπούς μπορεί να έχουν χαμηλότερο κίνδυνο υποτροπιάζοντος καρκίνου. Τα καλά λίπη, οι πρωτεΐνες και οι φυτικές ίνες των ξηρών καρπών εξομαλύνουν τη φλεγμονή και τη δυσλειτουργία των κυττάρων nix.

3. Φάε μανιτάρια

Η κατανάλωση μιας καθημερινής μερίδας μανιταριών μπορεί να έχει κάποια προστατευτικά οφέλη για την υγεία μας. Μια μελέτη στο Penn State διαπίστωσε ότι η κατανάλωση 18 γραμμαρίων (περίπου ⅛ φλιτζάνι) μανιταριών καθημερινά μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού. Οι ερευνητές εξηγούν ότι τα αμινοξέα των μανιταριών προστατεύουν τα κύτταρα από βλάβες που προκαλούν καρκίνο.

4. Προπόνησε τον εγκέφαλο σου

Έρευνα στο British Medical Journal διαπίστωσε ότι οι γυναίκες που ανέφεραν υψηλότερα επίπεδα στρες σε μια περίοδο 18 ετών είχαν μικρότερο κίνδυνο να αναπτύξουν καρκίνο του μαστού από εκείνες που ανέφεραν λιγότερο άγχος. Οι ερευνητές εξηγούν ότι το στρες μεταβάλλει τα επίπεδα ορμονών στο σώμα και περιορίζει την ανάπτυξη επιβλαβών κυττάρων.

5. Μείνε ενυδατωμένη

Μια μελέτη στο Biomedical Research and Therapy διαπίστωσε ότι η κατανάλωση 4-8 ποτηριών νερό καθημερινά μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες να αναπτύξουμε μετεμμηνοπαυσιακό καρκίνο του μαστού. Το νερό βοηθά στην αποβολή των τοξινών από το σώμα και βοηθά στην προώθηση της συνολικής υγείας και ευεξίας. 

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.