Οι κοριοί ήρθαν για να μείνουν: Δεν είναι μόνο ένα το ξενοδοχείο με πρόβλημα στην Αθήνα


Σε πανευρωπαϊκή υστερία εξελίσσεται η «πανδημία» των κοριών με τους δρόμους των μεγάλων πόλεων να πνίγονται από τα πεταμένα στρώματα!
Φαίνεται πως το πρόβλημα με τους κοριούς ήρθε και στην Ελλάδα, με γνωστό ξενοδοχείο της Αθήνας να κλείνει άρον άρον μία από τις πιο κεντρικές πτέρυγες του ύστερα από την εισβολή κοριών.

Σύμφωνα με πληροφορίες τους, κοριούς εντόπισαν οι υπάλληλοι καθαριότητας του ξενοδοχείου και σήμανε κόκκινος συναγερμός, αναγκάζοντας τους ενοίκους να εγκαταλείψουν τα δωμάτιά τους.

Ποιος είναι ο τρόπος να εντοπιστούν και να αντιμετωπιστούν οι κοριοί; Ο καθηγητής Εντομολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μέλος της Εντομολογικής Εταιρείας Αμερικής Χρήστος Αθανασίου δίνει απαντήσεις, μιλώντας στο newsit.gr:

Υπάρχει ζήτημα με τους κοριούς στα ξενοδοχεία;

«Πάντα είχαμε περιστατικά κοριών στα ξενοδοχεία δεν είναι καινούργιο. Εννοείται οτι υπάρχει μια αύξηση το τελευταίο διάστημα! Έχω δεχτεί αρκετά τηλέφωνα από υπεύθυνους ξενοδοχείων της Αθήνας και όχι μόνο το τελευταίο διάστημα που έχουν εντοπίσει κοριούς μέσα στο δωμάτιά τους. Χτες δέχτηκα ένα τηλεφώνημα από μεγάλο ξενοδοχείο της πρωτεύουσας που αναγκάστηκε να κλείσει μια πτέρυγα γιατί δέχτηκαν «επίθεση» από κοριούς»

Έχουμε δει να γεμίζουν οι δρόμοι με στρώματα υπό τον φόβων των κοριών. Λύνεται το πρόβλημα με ένα νέο στρώμα;


«Οι κοριοί δεν ζουν στο στρώμα, αυτό είναι ένα μεγάλο λάθος που κάνουν πολλοί. Οι κοριοί κρύβονται μέσα στο πλαίσιο του κρεβατιού, ουσιαστικά είναι μέσα στα πλαϊνά σημεία στο σκελετό του κρεβατιού και στο κεφαλάρι. Για αυτό άλλωστε τα ξενοδοχεία πια δεν έχουν στα κρεβάτια ούτε πλαίσια ούτε και κεφαλάρια. Άρα παίρνεις ένα νέο στρώμα σε ένα κρεβάτι με κοριούς και δεν κάνεις απολύτως τίποτα».

Γιατί υπάρχει τέτοια αύξηση κοριών στα κρεβάτια των ξενοδοχείων;

«Το πρόβλημα ξεκινάει από την Κίνα. Όλα αυτά έρχονται από την Κίνα στρώματα, σανίδες, πλαίσια, κεφαλάρια κουβαλώντας στην Ευρώπη και στην Αμερική ανθεκτικότερα είδη κοριών που δεν μπορούν κάποια από αυτά να τα σκοτώσουν τα εντομοκτόνα».

Εάν οι κοριοί είναι στο σπίτι μας πως έχουν γεμίσει τα ΜΜΜ της Γαλλίας;

«Τους κοριούς στα λεωφορεία, το μετρό η το ταξί τους μεταφέρουμε εμείς αλλά όχι πάνω μας. Μια τσάντα μέσα στο σπίτι, μια βαλίτσα ή τα άπλυτα ρούχα μας είναι ο μέσο μεταφοράς. Να ξέρετε οι κοριοί λατρεύουν τα άπλυτα ρούχα».

Μπορούμε να απαλλαγούμε εύκολα από τους κοριούς;

«Το όπλο που σκοτώνει τους κοριούς είναι το τηλέφωνο. Πάρτε τηλέφωνο τους ειδικούς που ξέρουν πως να αντιμετωπίσουν τέτοιες καταστάσεις και όχι με «γιατροσόφια» από το διαδίκτυο. Ο υπάλληλος από την εταιρεία απεντόμωσης μπορεί να χρειαστεί να έρθει από μια δυο και τρείς φορές για να λύσεις το πρόβλημα! Ο κοριός έρχεται τσιμπάει, φεύγει μέσα σε 5 λεπτά και επιστρέφει ξανά μετά από μια εβδομάδα»

Άρα όταν πηγαίνουμε σε ένα ξενοδοχείο τι πρέπει να κάνουμε;


«Πρέπει να τσεκάρουμε το σκελετό του κρεβατιού να δούμε εάν έχει κάτι ή να δούμε εάν υπάρχουν μικρές ανεπέτιστες κηλίδες αίματος. Πολλά ξενοδοχεία έχουν εκπαιδεύσει το προσωπικό καθαριότητας να ελέγχει τα σεντόνια για αυτές τις κηλίδες που αφήνουν πίσω τους οι κοριοί όταν έχουν κάνει την επίθεση και έχουν ρουφήξει το αίμα από κάποιον άνθρωπο»

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.