Καρατομήθηκε η διοίκηση του νοσοκομείου Αγία Όλγα, μετά τις καταγγελίες για τραγικές συνθήκες


«Καρατομήθηκε» από τον υπουργό Υγείας, η διοίκηση του νοσοκομείου Αγία Όλγα της Νέας Ιωνίας.
Νωρίτερα ο υφυπουργός Υγείας κ. Μπαρτζόπουλος είχε πραγματοποιήσει αυτοψία κατά την οποία διαπίστωσε σοβαρά προβλήματα που αφορούσαν μεταξύ άλλων θέματα υγιεινής και ασφάλειας.

Ο υπουργός Υγείας αποφάσισε να παύσει τη Διοίκηση του Νοσοκομείου άμεσα.

Σε ανακοίνωσή του μάλιστα αναφέρει ότι το ζητούμενο ήταν να γίνουν καλύτερες οι συνθήκες νοσηλείας για τους ασθενείς, όμως αυτό δεν έγινε ποτέ.

Χαρακτηριστικά το υπουργείο Υγείας αναφέρει:

«Έως την ολοκλήρωση του εκσυγχρονισμού των υποδομών τους, ζητήθηκε εμφατικά από τις διοικήσεις των νοσοκομείων και τους επικεφαλής των υγειονομικών περιφερειών να αντιμετωπίσουν άμεσα οποιοδήποτε πρόβλημα έχει να κάνει με την κατάσταση των χώρων υγιεινής ή μικροζημιές σε κάθε χώρο των νοσοκομείων με κάλυψη της δαπάνης από το υπουργείο Υγείας. Η εντολή αυτή δόθηκε από την πρώτη επικοινωνία που είχε ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με διοικητές και περιφερειάρχες με την ανάληψη των καθηκόντων του».

Βρώμικες τουαλέτες και οροφές που στάζουν

Η πρόεδρος των εργαζομένων του Κωνσταντοπούλειου νοσοκομείου Αγία Όλγα, Δώρα Κούνα μίλησε στον ΣΚΑΙ για την κατάσταση στην οποία αναγκάζονται να διαβιούν 20 ασθενείς και να εργάζονται γιατροί και νοσηλευτές.

«Ήταν ένα κτίριο κόσμημα, αυτή τη στιγμή είναι ένα κτίριο επισφαλές και για ασθενείς και για εργαζόμενους. Οι τοίχοι πέφτουν, το νερό στάζει μέσα στον χώρο, δεν γίνεται άλλο αυτή η κατάσταση. Κάθε φορά που εφημερεύουμε, περιμένουμε οι κάθε θα γίνει. Πρέπει κάτι να αλλάξει», επισήμανε η ίδια. Αμέσως μετά, ο Δημήτρης Αβραμίδης, γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων δήλωσε πως «η διοίκηση του νοσοκομείου μας έχει διαβεβαιώσει ότι υπάρχει μία μελέτη η οποία έχει πάει στο υπουργείο και αναμένουμε».

Πρόσθεσε πως «η κλινική εκπέμπει SOS, και πέρα από την ψυχιατρική συστεγάζεται και το αρχείο του νοσοκομείου. Η κατάσταση είναι τραγική, πρώτα για τους ασθενείς και μετά για τους υπόλοιπους». Συμπλήρωσε ότι «αυτή τη στιγμή έχουμε 20 ασθενείς οι οποίοι αναγκάζονται να χρησιμοποιούν αυτές τις τουαλέτες που βλέπετε».

Τέλος, ο Θοδωρής Αλονισιώτης, γιατρός στη μονάδα του Κωνσταντοπούλειου ανέφερε πως τα κτιριακά προβλήματα, όπως αυτά στις τουαλέτες, είναι γνωστά εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Το προσωπικό έχει κάνει πολλές διαμαρτυρίες. Στη συνέχεια, τόνισε πως «η υπηρεσία του αρμόδιου υπουργείου είχε έρθει πριν τρία χρόνια στο νοσοκομείο και μας είχε υποσχεθεί ότι υπάρχει μία χρηματοδότηση για τα ψυχιατρικά νοσοκομεία και πως κάποιο ποσό θα δινόταν και εδώ. Δεν έγινε ποτέ τίποτα».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.