Χαρδαλιάς για Μύκονο: Tα μέτρα ανέκοψαν μερικώς τη διασπορά του ιού


Tα δεδομένα στην Μύκονο δείχνουν επιδημιολογική επιβάρυνση και μικρή τάση μείωσης
Τα πρόσθετα μέτρα που ξεκίνησαν να εφαρμόζονται από το Σάββατο 17 Ιουλίου στη Μύκονο δείχνουν ότι κατάφεραν μερικώς να ανακόψουν την περαιτέρω διασπορά του ιού και την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων, είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού. H παράταση ή όχι της ισχύος τους μετά τη Δευτέρα το πρωί, θα αξιολογηθεί τα επόμενα 24ωρα και θα αποφασιστεί εάν θα αρθούν τα μέτρα του μίνι lockdown, σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά.

Όπως γνωστοποίησε ο υφ. Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορονοϊό, τα δεδομένα στην Μύκονο δείχνουν επιδημιολογική επιβάρυνση και μικρή τάση μείωσης. Στο νησί δεν υπάρχουν νέες συρροές και τα κρούσματα συνδέονται με υπάρχουσες μολύνσεις. Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, τα πρόσθετα μέτρα δείχνουν ότι μερικώς κατάφεραν να ανακόψουν την πορεία του κορoνοϊού. Ο κ. Χαρδαλιάς, στη συνέχεια, ανακοίνωσε ότι τα μέτρα στη Μύκονο ισχύουν μέχρι τη Δευτέρα και τις επόμενες ημέρες θα αποφασιστεί εάν θα παραταθούν ή όχι.

Ο κ. Χαρδαλιάς ενημέρωσε, επίσης, ότι όλοι οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι στον τουρισμό και την εστίαση θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε έλεγχο με δυο τεστ εβδομαδιαίως και συγκεκριμένα σε ένα self test και ένα rapid test. Η συγκεκριμένη απόφαση αφορά όλη την επικράτεια.

Νωρίτερα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.604 νέα κρούσματα, 5 νεκρούς και 126 διασωληνωμένους από την πανδημία. Από αυτά, 1.066 νέες μολύνσεις εντοπίστηκαν στην Αττική, 286 στην Κρήτη, 243 στη Θεσσαλονίκη, ενώ στη χώρα εντοπίστηκαν 219 μεταλλάξεις που αφορούν το στέλεχος Δέλτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.