Νέα μέτρα στήριξης από Μητσοτάκη σε συνταξιούχους, υγειονομικούς και ΑμΕΑ (βίντεο)


Τρία νέα μέτρα ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τα οποία απευθύνονται προς τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους υγειονομικούς και τα ΑμΕΑ.
Ειδικότερα, αυτά έχουν ως έξης:

  • 100.000 περίπου ενεργοί υγειονομικοί που εργάζονται στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας θα ενισχυθούν με έκτακτη καταβολή επιδόματος. Πρόκειται για ένα μέσο ποσό που αγγίζει τα 300 ευρώ και το οποίο θα τους δοθεί άμεσα μέσα στο Δεκέμβριο. «Είναι το ελάχιστο μπορούμε σήμερα από τα πολλά που του οφείλουμε δεύτερον», σημείωσε.
  • Δεύτερον όλοι οι χαμηλοσυνταξιούχοι της χώρας μας θα λάβουν ένα πρόσθετο βοήθημα ύψους 250 € προσαυξημένο για κάθε μέλος οικογενειάς τους. « Έτσι θα δούμε μεγαλύτερη την επόμενη σύνταξή τους. Είναι μια ανακούφιση, δεν είναι κάτι παραπάνω δεν είναι αυτό που τους αξίζει είναι όμως κάτι που αναμφίβολα», επισήμανε με νόημα.
  • Και τρίτον το ακριβώς επίδομα θα δοθεί και σε 173.000 συμπολίτες μας με αναπηρία

Παγκόσμιο φαινόμενο η ακρίβεια


Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε περιγράψει ως παγκόσμιο φαινόμενο την ακρίβεια, σταχυολογώντας παράλληλα τα μέτρα που η κυβέρνηση έχει λάβει για την ανάσχεσή της. Προανήγγειλε, πάντως, ότι το φαινόμενο θα αρχίσει να υποχωρεί από το πρώτο τρίμηνο του 2022. «Θα αρχίσουμε να βλέπουμε αποκλιμάκωσης τις πληθωριστικές πιέσεις από το 2022», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός. Παραθέτοντας τα στοιχεία της Eurostat σημείωσε ότι τον μήνα Οκτώβριο η χώρα μας έχει την τρίτη καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη ως προς τον πληθωρισμό. Συγκεκριμένα ο μέσος ευρωπαϊκός όρος είναι στο 4,1% και η Ελλάδα στο 2,8%, με χώρες όπως η Ισπανία να είναι σε χειρότερη θέση σε σχέση με την πατρίδα μας. «Η Ελλάδα πηγαίνει συγκριτικά καλύτερα με πολλές ευρωπαϊκές χώρες και γι' αυτό και το καλάθι των βασικών προϊόντων παραμένει αναλογικά φθηνότερο σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες», συμπέρανε ο κ. Μητσοτάκης, εξηγώντας ότι η μηνιαία αύξηση του καλαθιού της νοικοκυράς είναι 0,1%.

Μάλιστα, σύγκρινε τα στοιχεία με την Ισπανία του Σάντσεζ, πετώντας το μπαλάκι στον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Και στην οικονομία όπως και στις πωλήσεις όπλων δεν μας τα λένε καλά η νεόκοποι η φίλοι σας, οι σοσιαλιστές», υπογράμμισε υπενθυμίζοντας ότι ο Α. Τσίπρας επιδίωκε να συναντηθεί μαζί του όταν ο πρώτος βρισκόταν στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.