Θεραπεία εικονικής πραγματικότητας για την οσφυαλγία πήρε έγκριση από τον FDA


Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ ενέκρινε ένα σύστημα εικονικής πραγματικότητας (VR) ως συνταγογραφούμενη θεραπεία για την οσφυαλγία.

Η θεραπεία, με την ονομασία EaseVRx, προστίθεται στον σύντομο κατάλογο των ψηφιακών θεραπευτικών προϊόντων που έχει εγκρίνει ο οργανισμός τα τελευταία χρόνια.

Το EaseVRx περιλαμβάνει ένα σετ ακουστικών VR και μια συσκευή που ενισχύει τον ήχο της αναπνοής του χρήστη για να τον βοηθήσει στις αναπνευστικές ασκήσεις, ώστε να χαλαρώσει. Χρησιμοποιεί αρχές από τη Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία, η οποία έχει ως στόχο να βοηθήσει τους ανθρώπους να αναγνωρίζουν και να κατανοούν διάφορα μοτίβα σκέψης και συναισθήματα.

Ο FDA ενέκρινε το EaseVRx με βάση τα δεδομένα μιας μελέτης οκτώ εβδομάδων σε 179 άτομα με προβλήματα οσφυαλγίας που διαρκούσαν έξι μήνες ή περισσότερο. Οι μισοί χρησιμοποίησαν το πρόγραμμα EaseVRx και οι άλλοι μισοί συμμετείχαν σε ένα δισδιάστατο πρόγραμμα εικονικής πραγματικότητας που δεν χρησιμοποίησε μεθόδους Γνωσιακής Συμπεριφορικής Θεραπείας.

Στο τέλος της θεραπείας, το 66% των συμμετεχόντων της ομάδας EaseVRx ανέφεραν μείωση των επιπέδων του πόνου σε ποσοστά άνω του 30%, σε σύγκριση με το 41% της ομάδας ελέγχου. Επιπλέον, το 46% των συμμετεχόντων στην ομάδα EaseVRx ανέφεραν μείωση του πόνου μεγαλύτερη από 50% σε σύγκριση με το 26% των συμμετεχόντων στην ομάδα ελέγχου.

Το σύστημα VR θα μπορούσε να αποτελέσει μια εναλλακτική λύση έναντι των οπιοειδών φαρμάκων για την οσφυαλγία, ανέφερε σε δήλωσή του ο Κρίστοφερ Λόφτους, αναπληρωτής διευθυντής του Γραφείου Νευρολογικών Συσκευών και Συσκευών Φυσικής Ιατρικής του FDA. Η έρευνα δείχνει ότι οι ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις μπορεί να αποτελέσουν αποτελεσματικές θεραπείες για τον χρόνιο πόνο για ορισμένους ανθρώπους. Οι υποστηρικτές της προσέγγισης αυτής, τονίζουν ότι η στόχευση αυτών των στοιχείων στον πόνο δεν σημαίνει ότι ο πόνος είναι λιγότερο πραγματικός.

Το EaseVRx αναπτύχθηκε από την εταιρεία AppliedVR, η οποία δοκιμάζει και την πλατφόρμα της στη θεραπεία για τον πόνο της ινομυαλγίας, τους πόνους από εγκαύματα και τους πόνους κατά τη διάρκεια του τοκετού.

Η έγκρισή της για την οσφυαλγία έρχεται περίπου ένα μήνα μετά την έγκριση μιας άλλης θεραπείας VR, που χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση μιας διαταραχής της όρασης σε παιδιά. Ο οργανισμός ενέκρινε επίσης ένα συνταγογραφούμενο βιντεοπαιχνίδι με την ονομασία EndeavorRx για τη θεραπεία της ΔΕΠΥ σε παιδιά ηλικίας οκτώ έως 12 ετών.

ΠΗΓΗ: The Verge

Διαβάστε επίσης:
Τι συμβαίνει στο σώμα με την αποχή από το σεξ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.