Ρουμανία: Γιατροί τοποθετούσαν εμφυτεύματα που αφαιρούσαν από νεκρούς!


Στο μικροσκόπιο των εισαγγελικών αρχών της Ρουμανίας βρίσκονται πέντε γιατροί που φέρονται να εμπλέκονται σε κύκλωμα που αφαίρεσε εκατοντάδες ιατρικά εμφυτεύματα από νεκρούς για να επαναχρησιμοποιηθούν σε ασθενείς.
Υπό κράτηση βρίσκεται γιατρός που εργαζόταν σε νοσοκομείο στην ανατολική πόλη Ιάσιο, ως ύποπτος για κατάχρηση εξουσίας και δωροδοκία, σύμφωνα με ανακοίνωση της ρουμανικής εισαγγελίας.

Ο εν λόγω γιατρός -που δεν κατονομάζεται, θεωρείται πως ήταν ο επικεφαλής του δικτύου. Οι υπόλοιποι τέσσερις του παρέδιδαν τα καρδιακά εμφυτεύματα αφαιρούσαν από πτώματα χωρίς φυσικά την άδεια των οικογενειών τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δωρητής σπέρματος, έγινε πατέρας 60 παιδιών χρησιμοποιώντας ψεύτικα ονόματα. Ζητούσε ανταλλάγματα μέσω Facebook


Οι εισαγγελικές αρχές εκτιμούν, πως ο γιατρός είχε πραγματοποιήσει 238 επεμβάσεις μέσα σε επτά χρόνια, από το 2017, χρησιμοποιώντας εμφυτεύματα που είτε είχαν αφαιρεθεί παράνομα από νεκρούς ή ήταν αγνώστου προελεύσεως θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή των ασθενών του.

«Μεγάλος αριθμός των εμφυτευμάτων που πρότεινε ο γιατρός να τοποθετηθούν, δεν ήταν απαραίτητος για τους ασθενείς, βασιζόταν σε ψευδείς διαγνώσεις ενώ τα συμπτώματα (που εμφάνιζαν οι ασθενείς) θα μπορούσαν να προκληθούν από τα φάρμακα που τους είχαν προηγουμένως συνταγογραφηθεί», αναφέρει η ανακοίνωση.

Το σύστημα υγείας της Ρουμανίας, είναι ένα από τα λιγότερο αναπτυγμένα μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με τα φαινόμενα διαφθοράς δεν είναι σπάνια.

Τα τελευταία 30 χρόνια έχει χτιστεί μόλις ένα νοσοκομείο στη Ρουμανία, η χώρα έχει τις χαμηλότερες υγειονομικές δαπάνες σε όλη την ΕΕ ενώ δεκάδες χιλιάδες γιατροί και νοσηλευτές έχουν φύγει στο εξωτερικό.

πηγή: Guardian

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.