Κορονοϊός: Μέχρι και εκτελέσεις φέρεται ότι διέταξε ο Κιμ Γιονγκ Ουν


Σε ακραία μέτρα φέρεται ωα καταφεύγει ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, ώστε να προστατέψει τη χώρα του από την επέλαση του κορονοϊού και τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας. Οι ενημέρωση φέρεται να είναι από πληροφοριοδότες στη Νότια Κορέα, όπως ενημέρωσε η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (NIS) και μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν στο αμερικανικό δίκτυο, ο Κιμ Γιόνγκ Ουν έδωσε εντολή να εκτελεστούν τουλάχιστον δύο άτομα, να απαγορευτεί η αλιεία και να επιβληθεί lockdown στην πρωτεύουσα της χώρας, Πιονγκγιάνγκ, ώστε να μείνει μακριά η επέλαση του ιού από τη Βόρεια Κορέα.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο Βορειοκορεάτης ηγέτης θέλει να κρατήσει χαμηλό προφίλ στις ΗΠΑ καθώς επιθυμεί οι διπλωματικές αποστολές να μην προκαλέσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες, προειδοποιώντας τους πρέσβεις τους για σκληρές συνέπειες εάν σχόλια ή οι πράξεις που σχετίζονται με τις ΗΠΑ προκαλέσουν προβλήματα στους δεσμούς με την Ουάσινγκτον.

Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών NIS φέρεται να είπε πως ο Κιμ επιδεικνύει «υπερβολικό θυμό» και λαμβάνει «παράλογα μέτρα» για την πανδημία και τον οικονομικό της αντίκτυπο. Κατά την ενημέρωση της Υπηρεσίας Πληροφοριών της Νότιας Κορέας, η Βόρεια Κορέα εκτέλεσε έναν χρηματιστή υψηλού προφίλ στην Πιονγκγιάνγκ τον περασμένο μήνα, καθώς τον θεώρησε υπεύθυνο για την πτώση της συναλλαγματικής ισοτιμίας. Επιπλέον, η κυβέρνηση του Κιμ εκτέλεσε επίσης έναν σημαντικό αξιωματούχο τον Αύγουστο για παραβίαση των κυβερνητικών κανονισμών που περιορίζουν τη μεταφορά εμπορευμάτων από το εξωτερικό. Τα άτομα που εκτελέστηκαν, δεν έχουν ταυτοποιηθεί.




Κατά τα λοιπά, η Βόρεια Κορέα απαγόρευσε επίσης την αλιεία και την παραγωγή θαλάσσιου αλατιού για να αποτρέψει τη μόλυνση του νερού από τον ιό, ωστόσο ο νομοθέτης που αποκάλυψε την πληροφορία αυτή, δεν διευκρίνισε εάν η απαγόρευση εφαρμόστηκε σε όλα τα ύδατα της Βόρειας Κορέας ή αν εξακολουθεί να ισχύει.

Η Βόρεια Κορέα έθεσε πρόσφατα την Πιονγκγιάνγκ και τη βόρεια επαρχία Γιανγκάνγκ σε καθεστώς lockdown για να τις προστατεύσει από τον κορονοϊό, ενώ νωρίτερα αυτό το μήνα, επέβαλε περιοριστικά μέτρα σε άλλες περιοχές, όπου οι αξιωματούχοι βρήκαν μη εξουσιοδοτημένα αγαθά και ξένα νομίσματα που εισήχθησαν στη χώρα.

Διαβάστε επίσης

Στη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Επίσκεψη με ιδιαίτερο συμβολισμό

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.