Αχαΐα: Κατά δεκάδες γίνονται οι διακομιδές στα Νοσοκομεία. Στα 1.308 τα ενεργά κρούσματα στην Πάτρα


Τις 44 έφτασαν οι διακομιδές ασθενών κορονοϊού στην προχθεσινή εφημερία του «Αγίου Ανδρέα». Χθες η κατάσταση ήταν ελεγχόμενη καθώς δόθηκαν αρκετά εξιτήρια με τον αριθμό των νοσηλευομένων να περιορίζεται στους 126.

Ωστόσο η απειλή για πίεση του συστήματος παραμένει έντονη καθώς ο αριθμός των νέων κρουσμάτων παραμένει υψηλός.
Χθες διαγνώστηκαν στην Αχαΐα άλλα 242 νέα κρούσματα. Την ανοδική τάση των κρουσμάτων δείχνει ο αριθμός των ενεργών, τα οποία μέσα σε μία εβδομάδα αυξήθηκαν όπως προκύπτει και από τον σχετικό πίνακα.

ΝΟΣΗΛΕΙΕΣ
Στον «Αγιο Ανδρέα» χθες νοσηλεύονταν 57 ασθενείς στις Κλινικές Κορονοϊού και δύο διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ. Στο ΠΓΝΠ νοσηλεύονταν 53 ασθενείς στις Κλινικές Κορονοϊού, 2 παιδάκια στην παιδιατρική Κλινική και 12 στη ΜΕΘ.

«Υπάρχει πολύ μεγάλη κίνηση στα εξωτερικά ιατρεία, Ενδεικτικά, σας αναφέρω ότι στην προχθεσινή εφημερία του ‘’Αγίου Ανδρέα’’ προσήλθαν 44 επιβεβαιωμένα κρούσματα και από αυτά τα 17 εισήχθησαν για νοσηλεία» μας είπε ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης.
Οπως παρατηρεί ο ίδιος, σε αυτό το κύμα οι ασθενείς είναι πιο ευαισθητοποιημένοι και μετακινούνται προς το νοσοκομείο πιο γρήγορα. «Είναι καλό που έρχονται εγκαίρως να ελέγχονται. Βέβαια έχουμε και περιστατικά που έρχονται με μεγάλη καθυστέρηση λίγο πριν τη διασωλήνωση.

Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ
Στην παρούσα φάση, στο ΠΓΝΠ λειτουργούν τρεις Κλινικές Κορονοϊού και στον «Αγιο Ανδρέα» έχει δεσμευτεί όλος ο δεύτερος όροφος της νέας πτέρυγας για περιστατικά κορονοϊού. «Είμαστε σε ετοιμότητα έχουμε τον σχεδιασμό μας έτοιμο και μόλις κριθεί αναγκαίο θα προχωρήσουμε στο άνοιγμα και άλλων κλινικών.

ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΠΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ

Η αύξηση των κρουσμάτων αποτυπώνεται και στους δειγματοληπτικούς ελέγχους. Χθες στο Επιμελητήριο διενεργήθηκαν 604 ράπιντ τεστ εκ των οποίων τα 22 ήταν θετικά. Στην Κάτω Αχαΐα διενεργήθηκαν 147 τεστ με 5 θετικά, στο Κέντρο Υγείας Βορείου Τομέα 131 τεστ με 11 θετικά και στο Αίγιο διενεργήθηκαν 147 ράπιντ τεστ με 6 θετικά.
Σήμερα προγραμματίζονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι στο Επιμελητήριο Αχαΐας (8:30 ως τις 20:30), στα Ταμπάχανα, πλησίον της λαϊκής αγοράς (09:00 με 14:30) και στο οίκημα «ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΑΝΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΟΥ», του Κέντρου Υγείας Αιγίου (09:00 με 15:00) για το ευρύ κοινό.

ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑΤΡΩΝ
Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης επανέφερε το θέμα της επιστράτευσης γιατρών εάν αυτό απαιτηθεί από τις συνθήκες. Στην παρούσα περίοδο, αυτό είναι πολύ πιθανόν να συμβεί για τα νοσοκομεία της Βορείου Ελλάδας τα οποία βρίσκονται αντιμέτωπα με πολύ μεγάλη πίεση.
«Είμαστε προ των πυλών να γίνουν και επιτάξεις, αν χρειαστεί, και αν δεν υπάρξει ανταπόκριση ιδιωτών ιατρών» ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Πλεύρης.

ΠΙΘΑΝΑ ΤΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΕΤΡΑ
Αν συνεχιστεί η ανοδική πορεία των κρουσμάτων και δη των νοσηλειών, η κυβέρνηση δεν θα περιοριστεί στα μέτρα που ξεκίνησαν να εφαρμόζονται από το Σάββατο.

Η κυβέρνηση φέρεται να έχει αποφασίσει, όταν και εάν κριθεί απαραίτητο, να βγάλει από το συρτάρι μια δέσμη μέτρων που είχε αξιοποιηθεί και πέρυσι, κινούμενη σε δύο πυλώνες: Στην ενίσχυση του ΕΣΥ και στην αυστηροποίηση των περιορισμών, κυρίως στη διασκέδαση.

Ειδικότερα, σε σχέση με το σύστημα υγείας προβλέπεται:
α) Να περιοριστούν τα κανονικά χειρουργεία, ώστε να αυξηθούν οι κλίνες COVID. β) Η συνεργασία με ιδιωτικές κλινικές, που θα απορροφήσουν non COVID περιστατικά.
γ) Η πρόσκληση σε γιατρούς ώστε να ενταχθούν στο ΕΣΥ και, εάν δεν υπάρξει η αναγκαία προσέλευση, η επιστράτευσή τους όπως γράφουμε παραπάνω.
Το δεύτερο σκέλος των μέτρων αφορά στην εστίαση και τις «κόκκινες» περιοχές, ανάμεσα στις οποίες είναι και η Αχαΐα. Σε αυτές είναι πιθανόν τα επόμενα 24ωρα να ανακοινωθούν μέτρα όπως τα εξής:
α) Κατάργηση των ορθίων στους χώρους διασκέδασης,
β) απαγόρευση της μουσικής και
γ) περιορισμός του ωραρίου λειτουργίας σε εστιατόρια και μπαρ έως κάποια συγκεκριμένη ώρα, προκειμένου να αποφευχθεί ο μεταμεσονύκτιος συνωστισμός.

πηγή: pelop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.