Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Προς λήξη και για τον γενικό πληθυσμό; Τι μελετά η κυβέρνηση


Τρίτη δόση εμβολίου υποχρεωτικά για όσους είναι άνω των 60 ετών αποφάσισε η κυβέρνηση και είναι πιθανό ένα αντίστοιχο μέτρο να εφαρμοσθεί και για τον υπόλοιπο πληθυσμό το επόμενο διάστημα.
Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Προς λήξη και για τον γενικό πληθυσμό;
Να υπενθυμιστεί ότι από 13 Δεκεμβρίου όσοι είναι άνω των 60 ετών θα πρέπει να έχουν κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου, καθώς θα λήξει το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους και ουσιαστικά θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι. Γεγονός που σημαίνει ότι οι απαγορεύσεις θα ισχύουν και για εκείνους.

Η υποχρεωτική τρίτη δόση εμβολίου στους μεγαλύτερους ανθρώπους είχε γίνει ήδη σε κάποιες χώρες της Ευρώπης προκειμένου να αποφευχθούν βαριές νοσηλείες σε ΜΕΘ αλλά και θάνατοι. Εξάλλου έχει αποδειχθεί ότι περίπου το 10% – 15% όσων βρίσκονται στη ΜΕΘ είναι εμβολιασμένοι με τις δύο δόσεις αλλά πιθανώς δεν έχουν αναπτύξει τα απαραίτητα αντισώματα.

Κυβερνητικά στελέχη έχουν ήδη δηλώσει πως το θέμα της λήξης του πιστοποιητικού εμβολιασμού είναι κάτι που θα συζητηθεί σύντομα, καθώς εάν δεν υπάρξει κοινή γραμμή από την Ε.Ε. κάθε χώρα θα λάβει τις δικές της αποφάσεις.

Σε μία τέτοια περίπτωση, σημαίνει ότι αυτομάτως η αναμνηστική δόση του εμβολίου θα γίνει υποχρεωτική για όσους έχουν ήδη εμβολιασθεί ώστε να μπορούν να κινούνται χωρίς περιορισμούς που επιβάλλονται με τα νέα μέτρα.


πηγή: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.