CDC: Ένα στα τρία παιδιά, που νοσηλεύονται με COVID-19, μπαίνει στην Εντατική

Περίπου ένα στα τρία παιδιά που νοσηλεύτηκαν με COVID-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες χρειάστηκε θεραπεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC).
Οι ενήλικες που νοσηλεύονται με COVID-19 εισάγονται σε ΜΕΘ με τον ίδιο σχεδόν ρυθμό, σύμφωνα με την ίδια έκθεση. Ωστόσο, έχουν περίπου 20 φορές περισσότερες πιθανότητες να χρειαστούν νοσοκομειακή περίθαλψη μετά την μόλυνση, σε σύγκριση με τα παιδιά.

"Αν και το σωρευτικό ποσοστό νοσηλείας που σχετίζεται με την COVID-19 μεταξύ των παιδιών είναι χαμηλό σε σύγκριση με εκείνο των ενηλίκων, δεν είναι τόσο απίθανο τα παιδιά να αναπτύξουν σοβαρή νόσο COVID-19", έγραψαν οι ερευνητές.

Τι έδειξε η έρευνα του CDC για τα παιδιά σε σύγκριση με τους ενήλικες

Τα ευρήματα βασίζονται σε ανάλυση δεδομένων από το COVID-19-Associated Hospitalization Surveillance Network, ένα σύστημα παρακολούθησης για εργαστηριακά επιβεβαιωμένες περιπτώσεις και νοσηλείες σε 14 πολιτείες των ΗΠΑ. Η ανάλυση αφορά την περίοδο μεταξύ 1ης Μαρτίου και 25 Ιουλίου, ανέφερε το CDC.
Σε αυτό το διάστημα σχεδόν πέντε μηνών, 8 ανά 100.000 παιδιά στον γενικό πληθυσμό νοσηλεύτηκαν με COVID-19. Για τους ενήλικες, το ποσοστό αυτό ήταν 164 ανά 100.000 στον γενικό πληθυσμό.
Παρόλο που τα ποσοστά εισαγωγής σε ΜΕΘ ήταν περίπου τα ίδια για παιδιά και ενήλικες, απαιτήθηκε μηχανική αναπνευστική υποστήριξη σε λιγότερο από το 6% των παιδιών, σε σύγκριση με το 19% των ενηλίκων.
Το ποσοστό νοσηλείας για παιδιά με COVID-19, ωστόσο, τετραπλασιάστηκε κατά τη διάρκεια αυτών των πέντε μηνών και ήταν υψηλότερο για παιδιά ηλικίας 2 ετών και κάτω, περίπου 25 ανά 100.000 στον πληθυσμό.
Σχεδόν το 30% των παιδιών που νοσηλεύτηκαν με COVID-19 μεταξύ Μαρτίου και Ιουλίου ήταν μαύροι και το 46% ήταν ισπανόφωνοι. Περισσότερο από το 40% των παιδιών, που νοσηλεύτηκαν, είχαν επίσης κάποιο υποκείμενο νόσημα, με την παχυσαρκία να είναι το πιο κοινό από αυτά.
Ως εκ τούτου, λιγότερα από το 1% των παιδιών που είχαν μολυνθεί με COVID-19, πέθαναν. "Οι περισσότερες περιπτώσεις COVID-19 που αναφέρθηκαν σε παιδιά φαίνεται να είναι ασυμπτωματικές, ή ήπιες", έγραψαν οι ερευνητές του CDC.
Πηγή: upi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.