Τσιόδρας: Γιατί λέμε "ναι" στην υποχρεωτική χρήση μάσκας

Εξηγήσεις σχετικά με το γιατί αποφασίστηκε η υποχρέωση της χρήσης μάσκας από τους πολίτες έδωσε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας.
Ο κ. Τσιόδρας κατά τη σημερινή (Τετάρτη 29/4) ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα, σημείωσε πως μπορεί να φαντάζει παράλογο πως "πριν από εβδομάδες είχαμε τοποθετηθεί αλλιώς", αλλά εξήγησε, πως πλέον αλλάζουν τα δεδομένα.

"Τότε ήμασταν σε ένα καθοριστικό lockdown. Η τότε πορεία είχε συζητηθεί από την Επιτροπή που δεν συνέστησε τη χρήση μάσκας, το απαγορευτικό μετακίνησης ήταν αρκετό για εκείνη τη φάση".

Οι συνθήκες, πλέον, είναι άλλες, είπε και τόνισε πως "η κοινωνία θα ανοίξει, τα μέτρα θα διατηρηθούν αλλά δεν θα τηρούνται πάντα"».

Έκανε λόγο για ένα "συμπληρωματικό μέτρο", το οποίο θα βοηθήσει, "όχι για να μην κολλήσουμε αλλά να μην τον μεταδώσουμε".
Εξέφρασε την κατανόησή του για το ότι δεν υπάρχει ομοφωνία επί του θέματος.

Ακόμη, ξεκαθάρισε πως δεν συστήνεται η χρήση των μασκών που φορούν οι ειδικοί, αλλά για πάνινες, υφασμάτινες ή ακόμη και χάρτινες μάσκες, που μπορεί κάποιος να φτιάξει εύκολα στο σπίτι του.
Τέλος, προειδοποίησε για τον κίνδυνο από τη λανθασμένη χρήση μάσκας, κάνοντας λόγο για μια "ψευδή αίσθηση ασφάλειας, που μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερο κίνδυνο".
"Η μάσκα δεν υποκαθιστά τους κανόνες προστασίας", τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.