Κεραμέως για σχολεία: Ποια εισήγηση των ειδικών δεν έκανε δεκτή

Η Νίκη Κεραμέως διευκρίνισε ότι δεν έκανε δεκτή την εισήγηση των ειδικών για άνοιγμα των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων.
Το σχέδιο για το άνοιγμα των σχολείων είναι απόφαση της κυβέρνησης, με ομόφωνη στήριξη της επιτροπής των ειδικών, τόνισε σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Πρόσθεσε μάλιστα ότι υπήρχαν και πιο τολμηρές προτάσεις για άνοιγμα των δημοτικών και των νηπιαγωγείων, αλλά αποφασίστηκε από το υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει με το πιο συντηρητικό σχέδιο.

«Ο κ. Τσιόδρας χθες παρουσίασε τα αναλυτικά επιστημονικά δεδομένα που δικαιολογούν αυτή τη σημαντική απόφαση» επισήμανε.

Για την απόφαση την προαιρετικής χρήσης μάσκας από τους μαθητές στην τάξη και στα μέσα μεταφοράς τόνισε ότι αν η χρήση μάσκας δεν γίνει σωστά, μπορεί να εγκυμονεί περισσότερους κίνδυνους. «Ο καθένας, κάθε κόμμα, μπορεί να λέει ό,τι θέλει εδώ ακούμε τους ειδικούς. Είτε τους εμπιστευόμαστε από την αρχή της κρίσης, ή δεν τους εμπιστευόμαστε. Οι ειδικοί έχουν ξεκάθαρα ταχθεί υπέρ του σταδιακού ανοίγματος των εκπαιδευτικών δομών υπό προϋποθέσεις» σημείωσε η κ. Κεραμέως.

Ξεκαθάρισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι η απόφαση για την επαναλειτουργία των δημοτικών και των νηπιαγωγείων θα ληφθεί προς το τέλος Μαΐου και θα εξαρτηθεί από την πορεία του ιού και από τα επιδημιολογικά δεδομένα. Αν η συνολική πορεία δεν είναι καθοδική δεν θα ανοίξουν.

Πηγή: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.