Πώς γίνεται η διασπορά του κορονοϊού μέσα στα σούπερ μάρκετ (video)

Ένα απίστευτο βίντεο κάνει το γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες, και αποδεικνύει με τον πιο παραστατικό τρόπο πόσο επικίνδυνη μπορεί να είναι μία απλή… επίσκεψη στο σούπερ μάρκετ.
Σε ένα απόλυτα περιγραφικό βίντεο Φινλανδοί επιστήμονες δείχνουν πως σταγονίδια από άτομο που έχει κορονοϊό μπορούν αν βήξει να εξαπλωθούν σε δυο διαδρόμους σούπερ μάρκετ με τον ιό να είναι στον αέρα για αρκετά λεπτά.

Οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Aalto στην Φινλανδία, έφτιαξαν το βίντεο αυτό έτσι ώστε οι πολίτες να καταλάβουν πόσο κινδυνεύουν.

                                   

«Κάποιοι που είναι φορείς του κορονοϊού μπορούν να βήξουν και να φύγουν αλλά πίσω τους θα αφήσουν πολύ μικρά σταγονίδια που πάνω τους έχουν τον ιό. Αυτά τα σταγονίδια, μπορούν να «εισβάλλουν» στο αναπνευστικό όσων βρίσκονται γύρω τους», ανακοίνωσε ο καθηγητής του πανεπιστημίου, Ville Vuorinen.

Ο Φινλανδοί ερευνητές έφτιαξαν το βίντεο αυτό με βάση το σενάριο ένας άνθρωπος με κορονοϊό να βήχει σε έναν διάδρομο σούπερ μάρκετ. Έλαβαν υπόψιν τους παράγοντες όπως ο εξαερισμός του καταστήματος και έτσι το δημιούργησαν.

Πηγή: newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.