Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι

Με τα κρούσματα κορονοϊού να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα στην χώρα μας, η αρμόδια επιτροπή λοιμωξιολόγων εισηγείται, κατά πληροφορίες, να γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους.
Συγκεκριμένα, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης, κάποιοι λοιμωξιολόγοι, πρότειναν μάσκα να γίνει ξανά υποχρεωτική στους κλειστούς χώρους - μετά τα δείγματα χαλάρωσης που παρατηρούνται σε όλη τη χώρα και έχουν οδηγήσει στην έξαρση των κρουσμάτων σε συνδυασμό με τα εισαγόμενα κρούσματα.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τη σημερινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ, τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα διπλασιάστηκαν τις τελευταίες 24 ώρες καθώς ανακοινώθηκαν 58 νέες μολύνσεις. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται πλέον σε 3.883 (ημερήσια μεταβολή +1.5%).

Επίσης, είναι πιθανό να επανέλθει η υποχρεωτική χρήση μάσκας στα mall και στα εμπορικά κέντρα, παρότι πριν από λίγες ημέρες καταργήθηκε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις τελευταίες ημέρες τόσο η Γαλλία, όσο η Βρετανία και ο Καναδάς έχουν ήδη λάβει ή έχουν ανακοινώσει ότι πρόκειται άμεσα να κάνουν υποχρεωτική τη χρήση μάσκας σε κλειστούς δημόσιους χώρους.
Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.