«Λένα βοήθα»: Έτσι πάνε οι 10 νοσηλεύτριες από την Κρήτη στη Θεσσαλονίκη


Κρεβάτια για ασθενείς με κορονοϊό στη Θεσσαλονίκη έστω και με πολύ μεγάλη δυσκολία προς το παρόν βρίσκονται. Τουλάχιστον αυτήν τη στιγμή γιατροί πρώτης γραμμής για να περιθάλψουν τους ασθενείς υπάρχουν. Στον τομέα που παρατηρείται πολύ μεγάλη έλλειψη είναι στο εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό για Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, αφού ένας μεγάλος αριθμός εργαζομένων βρίσκεται σε καραντίνα, διότι ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα ή νοσεί.

Αυτή η ανάγκη έκανε το διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης, Δημήτρη Τσαλικάκη, να τηλεφωνήσει στη συνάδελφό του στην Κρήτη, διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ, Λένα Μπουρμπουδάκη και να της πει «Λένα βοήθα…».

«Αυτήν τη στιγμή έχουμε χώρους και κρεβάτια για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας για ασθενείς με κορονοϊό και καταφέραμε να βρούμε και γιατρούς. Αυτό που χρειαζόμαστε πολύ επιτακτικά, είναι εξειδικευμένους νοσηλευτές και νοσηλεύτριες για τις ΜΕΘ, εργαζόμενους που να έχουν πείρα, ώστε να καταφέρουν να ανταποκριθούν σε αυτήν την πολύ δύσκολη περίοδο που διανύουμε. Έχουμε πολλούς εργαζόμενους σε καραντίνα και κάποιοι νοσούν. Πήρα τηλέφωνο στη διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας, στην Κρήτη, τη Λένα Μπουρμπουδάκη και της είπα ‘’βοήθα’’», είπε μιλώντας στο ethnos.gr ο κ. Τσαλικάκης.

Η ανταπόκριση της κ. Μπουρμπουδάκη ήταν άμεση στην έκκληση για βοήθεια του συναδέλφου της. Την επόμενη κιόλας μέρα τον πήρε τηλέφωνο και του είπε, «σου στέλνω δέκα έμπειρες νοσηλεύτριες». Αναμένεται να φτάσουν στη Θεσσαλονίκη γύρω στις 8:20 το βράδυ της Τετάρτης 18 Νοεμβρίου και από το πρωί της επόμενης μέρας θα πιάσουν δουλειά στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο».

Άλλες 12 νοσηλεύτριες

Να σημειωθεί, κατά τον κ. Τσαλικάκη, ότι το ίδιο νοσοκομείο ενισχύεται με άλλες πέντε νοσηλεύτριες από την Κομοτηνή. Επίσης, σημαντική βοήθεια θα προσφέρουν στο ΑΧΕΠΑ, το οποίο και αυτό αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα, έξι εξειδικευμένες στις ΜΕΘ νοσηλεύτριες από το Άργος και μία από τα Γιάννενα.

«Αυτό που συμβαίνει, είναι συγκινητικό. Προς το παρόν δε θα ζητήσουμε άλλη βοήθεια, αφού αυτή που έρχεται πιστεύω ότι επαρκεί», τονίζει ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας και Θράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.