Έκτακτη ενημέρωση Χαρδαλιά. Νέα μέτρα, πληροφορίες για ρεκόρ κρουσμάτων


Σκληρότερα μέτρα στη Βόρεια Ελλάδα αναμένεται να ανακοινώσει σε λίγη ώρα ο Νίκος Χαρδαλιάς. Παράλληλα, υπάρχουν πληροφορίες ότι τα κρούσματα στη χώρα μας θα αγγίξουν σήμερα τα 3.000.

Τα αρνητικά ρεκόρ διαδέχονται το ένα το άλλο στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ οι 22 ασθενείς που κατέληξαν τις τελευταίες ώρες αποτελούν αριθμό-ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα από την αρχή της πανδημίας στη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συμπολίτες μας που προστέθηκαν στη μαύρη λίστα με τα θύματα από τις επιπλοκές που προκαλεί ο κορονοϊός ήταν άνω των 70 ετών ή έπασχαν από σοβαρά προβλήματα υγείας. Πλέον, οι νεκροί στην Ελλάδα ανέρχονται σε 888, με το 1/4 εξ αυτών να έχει καταγραφεί τον μήνα Νοέμβριο.

Σκέψεις για έκτακτα μέτρα στη Βόρεια Ελλάδα
Όπως είναι φυσικό, στην κυβέρνηση και στην επιτροπή των ειδικών λοιμωξιολόγων έχει σημάνει συναγερμός, με αποτέλεσμα οι σκέψεις για νέα μέτρα στη Θεσσαλονίκη να έχουν επανέλθει στο τραπέζι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίζεται σημαντικό πρόβλημα στις πολλές μετακινήσεις που κάνουν οι πολίτες μέσω των SMS, αλλά και στον ελεγκτικό μηχανισμό. Όπως φαίνεται, λοιπόν, για τη Θεσσαλονίκη ετοιμάζεται νέος σχεδιασμός που θα περιλαμβάνει και νέα μέτρα. Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida εκτός από την αύξηση της αστυνόμευσης και των ελέγχων στις μετακινήσεις των πολιτών, οι λοιμωξιολόγοι εισηγούνται:
  • Μείωση των επιλογών μετακίνησης μέσω των γραπτών μηνυμάτων
  • Καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ (21:00-05:00),
  • Κλείσιμο και των δημοτικών σχολείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.