«Δωμάτιο αγκαλιάς» για ηλικιωμένους σε γηροκομείο της Ιταλίας

 


Μια πρωτότυπη ιδέα σκέφτηκαν οι υπεύθυνοι ενός οίκου ευγηρίας στην περιοχή του Καστελφράνκο Βένετο κοντά στη Βενετία, δημιουργώντας ένα «δωμάτιο αγκαλιάς», το οποίο επιτρέπει στους ηλικιωμένους τρόφιμους να αγκαλιάζουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα δίχως να κινδυνεύουν από τον κορονοϊό.
Σύμφωνα με το ιταλικό τηλεοπτικό δίκτυο TGCom24, ο οίκος ευγηρίας Domenico Sartor εγκατέστησε μια ειδική κουρτίνα, η οποία είναι φτιαγμένη από μαλακό διαφανές πλαστικό και επιτρέπει στους ηλικιωμένους να αγκαλιάζουν τους συγγενείς τους χωρίς κίνδυνο λόγω του Covid 19.

Όπως ανέφεραν οι υπεύθυνοι της συγκεκριμένης δομής φιλοξενίας, η φυσική επαφή των τροφίμων με μέλη της οικογένειάς τους, βοηθά στο να διατηρούνται σε καλύτερη πνευματική και συναισθηματική κατάσταση. Παράλληλα, δρα αποτρεπτικά στην εκδήλωση δυσάρεστων ψυχοκοινωνικών καταστάσεων, μία από τις οποίες είναι και η κατάθλιψη που προκαλείται λόγω της μοναξιάς που βιώνουν οι άνθρωποι αυτοί.

Οι συγγενείς των ηλικιωμένων γίνονται δεκτοί σε ένα απομονωμένο δωμάτιο, αφού περάσουν από αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα ασφαλείας, προτού τους επιτραπεί να έρθουν σε επαφή με τους δικούς τους ανθρώπους.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερη συναισθηματική εμπειρία, ιδίως για τα ηλικιωμένα άτομα του οίκου ευγηρίας, πολλά από τα οποία δεν είχαν δει μέλη των οικογενειών τους εδώ και μήνες.

«Επιτέλους, κατόρθωσα να αγκαλιάσω ξανά την κόρη μου», δήλωσε μια ηλικιωμένη γυναίκα, φανερά συγκινημένη.

«Έπειτα από αρκετές εβδομάδες βιντεοκλήσεων, έμοιαζε με οφθαλμαπάτη όλο αυτό. Ήταν μια επαφή που μου είχε λείψει πολύ καιρό τώρα», είπε η ίδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.