Πρώην καρδιολόγος Έρικσεν: Δεν είχε ιστορικό καρδιακών προβλημάτων ο ποδοσφαιριστής


Ο Δρ Σάντζαι Σάρμα του Πανεπιστημίου του St. George του Λονδίνου είπε ότι οι εξετάσεις του Έρικσεν ήταν κανονικές από το 2013, αλλά η εικόνα του να πέφτει στο έδαφος προκάλεσε ανησυχία μήπως οι γιατροί είχαν χάσει κάτι.

Δεν είχε ιστορικό καρδιακών προβλημάτων όσο αγωνιζόταν στην ομάδα της Τότεναμ ο ποδοσφαιριστής της Δανίας, Κρίστιαν Έρικσεν, ο οποίος νοσηλεύεται από χθες στο νοσοκομείο έπειτα από την κατάρρευσή του μέσα στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια του του Euro 2021, όπως αποκάλυψε ο πρώην καρδιολόγος του.

Ο Έρικσεν κατέρρευσε στο 42ο λεπτό του αγώνα και του παρασχέθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες, με τους αξιωματούχους αργότερα να λένε ότι ο παίκτης ήταν σε σταθερή κατάσταση και είχε τις αισθήσεις του.

Ο Δρ Σάντζαι Σάρμα του Πανεπιστημίου του St. George του Λονδίνου είπε ότι οι εξετάσεις του Έρικσεν ήταν κανονικές από το 2013, αλλά η εικόνα του παίκτη της Ίντερ να πέφτει στο έδαφος προκάλεσε ανησυχία μήπως οι γιατροί είχαν χάσει κάτι.

«Σκέφτηκα, Θεέ μου; Υπάρχει κάτι εκεί που δεν είδαμε; Αλλά έχω δει όλα τα αποτελέσματα των εξετάσεων και όλα φαίνονταν τέλεια», δήλωσε ο Σάρμα στην κυριακάτικη εφημερίδα Mail on Sunday.

«Από την ημέρα που υπογράψαμε συμβόλαιο μαζί του, ήταν η δουλειά μου να τον εξετάζω και έκανε εξετάσεις κάθε χρόνο. Οπότε σίγουρα οι εξετάσεις του έως το 2019 ήταν εντελώς φυσιολογικές, χωρίς προφανές υποκείμενο καρδιακό πρόβλημα. Μπορώ να εγγυηθώ για αυτό επειδή εγώ του έκανα τις εξετάσεις», κατέληξε.

«Πέθανε και επανήλθε, πολύ δύσκολα θα παίξει ξανά ποδόσφαιρο»

Ο καθηγητής καρδιολογίας Σαντζέι Σάρμα συνυπήρξε με τον 29χρονο άσο στην Τότεναμ και πλέον είναι πρόεδρος της επιτροπής καρδιολόγων της αγγλικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, όπως και καθηγητής στο πανεπιστήμιο St Georges’ του Λονδίνου, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την υγεία και τη μετέπειτα ζωή του Έρικσεν, αλλά εξέφρασε πολύ σοβαρές αμφιβολίες για το αν θα να ξαναπαίξει ποδόσφαιρο.

«Προφανώς κάτι πήγε πολύ άσχημα. Οι γιατροί κατάφεραν να τον επαναφέρουν. Το ερώτημα όμως είναι τι συνέβη και γιατί συνέβη. Μιλάμε για έναν παίκτη που προφανώς κάνει συνεχώς εξετάσεις, άρα πώς προέκυψε αυτή η ανακοπή καρδιάς; Πάντως το γεγονός ότι έχει τις αισθήσεις του και είναι σταθερός είναι θετικό, τα πράγματα δείχνουν πολύ καλά», δήλωσε αρχικά και προσέθεσε: «Δεν ξέρω αν θα ξαναπαίξει ποδόσφαιρο. Χωρίς να θέλω να γίνω πολύ ωμός, ο Κρίστιαν πέθανε σήμερα, για λίγα λεπτά βέβαια, αλλά πέθανε και επανήλθε. Θα του επέτρεπε ένας γιατρός να ξαναπαίξει μπάλα; Η απάντηση είναι όχι. Τα καλά νέα είναι πως ο Κρίστιαν είναι ζωντανός, αλλά τα άσχημα πως μάλλον η καριέρα του φτάνει στο τέλος της. Δεν ξέρω αν θα παίξει ξανά επαγγελματικά. Στην Αγγλία πάντως δεν θα έπαιζε. Είμαστε πολύ αυστηροί σε τέτοια θέματα»

Πηγή: Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.