Πλεύρης: Προς παράταση τα μέτρα για μια εβδομάδα. Συνεδριάζει σε λίγο η Επιτροπή


Παράταση των μέτρων για τουλάχιστον μία εβδομάδα προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ λίγες ώρες πριν την συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών. Ο υπουργός υγείας επισήμανε ότι η κυβέρνηση περιμένει την εισήγηση των ειδικών αφού η Επιτροπή συνεδριάζει σήμερα.

Είναι λογικό να υπάρχει η παράταση των μέτρων για τουλάχιστον μία εβδομάδα, σημείωσε ο υπουργός προαναγγέλλοντας έτσι την παράταση των μέτρων τουλάχιστον μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, όταν και θα επανεξεταστεί το ζήτημα.


Τι θα γίνει με τους υγειονομικούς που είναι σε αναστολή

Ο υπουργός είπε ακόμα ότι μέχρι τις 31 Μαρτίου θα διευκρινιστεί τι θα γίνει για τους υγειονομικούς που είναι σε αναστολή. Η εισήγησή του είναι να είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός αλλιώς ο υγειονομικός που δεν θα κάνει το εμβόλιο να εκδιωχθεί από το ΕΣΥ, ξεκαθάρισε όμως, ότι είναι μια κεντρική κυβερνητική απόφαση που δεν έχει παρθεί ακόμα.

«Το επόμενο διάστημα θα προκηρυχθούν 4.000 θέσεις μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού» ανέφερε ο υπουργός, ενώ όταν ρωτήθηκε αν θα πρέπει να είναι κάποιος εμβολιασμένος για να πάρει τη θέση, ο κ. Πλεύρης σημείωσε ότι αυτό δεν έχει ακόμα αποφασιστεί.

Συνεδριάζει η Επιτροπή

Σε λίγες ώρες συνεδριάζει η επιτροπή των ειδικών για να προχωρήσει στην αποτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης. Το χθεσινό μαύρο ρεκόρ των 106 νεκρών δεν φαίνεται να αφήνει πολλά περιθώρια από την μια για εφησυχασμό και από την άλλη για χαλάρωση των μέτρων.

Έτσι, πιο πιθανή μοιάζει η παράταση των μέτρων κατά μία εβδομάδα και πέρα δηλαδή από τις 23 Ιανουαρίου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν μέλη της επιτροπής που τάσσονται υπέρ μίας παράτασης δύο εβδομάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.