Αλλάζει το σύστημα για τα κρούσματα κορoνοϊού: Ξεχωριστή αναφορά σε επαναλοιμώξεις


Αλλαγές στο σύστημα αναγγελίας των νέων κρουσμάτων κορoνοϊού ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.
Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, από σήμερα, Τετάρτη 06/04/2022, θα ισχύσουν οι εξής αλλαγές στην ημερήσια έκθεση της επιδημιολογικής επιτήρησης της λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (SARS-CoV-2):

α) η έκθεση θα κοινοποιείται νωρίτερα (έως τις 15:30) και θα αφορά στα δεδομένα που καταγράφονται στην ΗΔΙΚΑ έως και τις 9:00 το πρωί. Το γεγονός αυτό δεν θα επιφέρει αλλαγή στο σύστημα δήλωσης, αφού ο αριθμός των νέων καταγεγραμμένων κρουσμάτων που θα ανακοινώνονται θα αφορά και πάλι το τελευταίο 24ωρο, όπως συνέβαινε έως τώρα.
β) θα προστεθεί στην ημερήσια έκθεση η πληροφορία που αφορά στις επαναλοιμώξεις από τον ιό.

Ο ΕΟΔΥ θα δώσει στη δημοσιότητα συνολικά στοιχεία για τις επαναλοιμώξεις

Κατά συνέπεια, εκτός από τα δεδομένα που παρουσιάζονται έως τώρα σε ημερήσια βάση και αφορούν στα άτομα που μολύνθηκαν από τον ιό SARS-CoV-2 θα δίνεται πλέον και ο συνολικός αριθμός δηλωθέντων επαναλοιμώξεων, καθώς και η κατανομή τους στον χρόνο.

Ο ΕΟΔΥ επισημαίνει ότι για την πληρέστερη ενημέρωση του κοινού και της επιστημονικής κοινότητας θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ έκθεση με τα διαθέσιμα επιδημιολογικά δεδομένα που αφορούν στο σύνολο των επαναλοιμώξεων που έχουν καταγραφεί στη χώρα μας από την αρχή της πανδημίας έως και τις 3 Απριλίου 2022.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.