Νέα τάση η δίαιτα με μπριζόλες – Ο μεταβολισμός παίρνει φωτιά

Νέα τάση στο εξωτερικό και όχι μόνο είναι η δίαιτα με μπριζόλες, αφού όσοι είναι φαν υποστηρίζουν ότι με αυτό το τρόπο, ο μεταβολισμός παίρνει φωτιά! Ψάξαμε και την βρήκαμε, μιας και η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολύ επιτυχημένες δίαιτες που βασίζονται στην κατανάλωση μοσχαρίσιας και χοιρινής μπριζόλας.

Οι δίαιτες αυτές προσφέρουν τη δυνατότητα σε κάποιον να χάσει κιλά σχετικά εύκολα, χωρίς να χάσει μυϊκό όγκο, δηλαδή χάνοντας μεν λίπος αλλά διατηρώντας μια ωραία και σφριγηλή γραμμή. Αν δείτε μάλιστα τις δίαιτες που κάνουν κάποιοι ηθοποιοί όταν καλούνται να παίξουν το ρόλο ενός καλλίγραμμου αλλά και γραμμωμένου ήρωα, βασίζονται στην κατανάλωση πρωτεΐνης, και κυρίως φιλέτων και μπριζόλας.
Αρκετές δίαιτες προβλέπουν την κατανάλωση εώς και δυο φιλέτων κρέατος ανά γεύμα. Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι μπορείτε να πάρετε μια μοσχαρίσια μπριζόλα σπάλας, να την τηγανίσετε και να πείτε ότι κάνετε δίαιτα. Υπάρχουν προϋποθέσεις σοβαρές και αυστηρές.


Πώς δουλεύει η δίαιτα με μπριζόλες

Οι μοσχαρίσιες και χοιρινές μπριζόλες που θα επιλέξετε θα πρέπει να είναι άπαχες και χωρίς λίπος, θα πρέπει δηλαδή να προέρχονται από τα πιο καθαρά κομμάτια του ζώου. Επιπλέον, θα πρέπει να είναι ψημένες στο φούρνο ή τη σχάρα απλά, μόνο με τη χρήση μπαχαρικών και βοτάνων, χωρίς βούτυρο ή λάδι και περίπλοκες μαρινάδες που προσθέτουν θερμίδες. Επίσης η κατανάλωση τους θα γίνεται πάντα με λαχανικά, χωρίς να υπάρχει στο τραπέζι κάποιος υδατάνθρακας, δηλαδή ψωμί ή πατάτες. Αυτό που επιτρέπεται ωστόσο είναι η κατανάλωση λίγου ρυζιού με το κρέας, κατά προτίμηση ακατέργαστου ή άγριου ρυζιού πλούσιου σε φυτικές ίνες, που βοηθά την καλύτερη απορρόφηση των πρωτεϊνών.


Που βασίζεται η δίαιτα με μπριζόλες

Η δίαιτα με μπριζόλες βασίζεται σε μια γνωστή αλήθεια για τις τροφές και τα συστατικά τους. Οι μοσχαρίσιες και χοιρινές μπριζόλες είναι πλούσιες σε ζωικές πρωτεΐνες. Οι άνθρωποι που θέλουν να χάσουν βάρος και κυρίως λίπος, όχι μυικό ιστό, πρέπει να αυξήσουν την κατανάλωση πρωτεϊνών, οι οποίες αυξάνουν το βασικό μεταβολισμό του ανθρώπου.
Έτσι, αν ο βασικός μεταβολισμός ενός ανθρώπου που κάνει καθιστική ζωή, είναι 1800 θερμίδες περίπου, καταναλώνοντας περισσότερη πρωτεΐνη, μπορεί να τον αυξήσει στις 2300 ίσως και παραπάνω. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι θα καταναλώσει ένας άνθρωπος μέσω διατροφής του περίπου 1500-1800 θερμίδες σε μια φυσιολογική δίαιτα, αλλά θα κάψει πάνω από 2300, λόγω των αυξημένων πρωτεϊνών. Για αυτό το λόγο όσοι θέλουν να χάσουν κιλά, αλλά δεν θέλουν να πεινάσουν επιλέγουν μια δίαιτα βασισμένη στο κρέας, και μάλιστα στις άπαχες μοσχαρίσιες και χοιρινές μπριζόλες χωρίς λίπη.


Θέματα υγείας και δίαιτα με μπριζόλες

Φυσικά, όταν μιλάμε για υπερβολική ή αυξημένη κατανάλωση κρέατος, θα πρέπει να λάβουμε και κάποια θέματα υγείας υπόψη μας. Αν λοιπόν έχετε πρόβλημα αναιμίας και χαμηλού αιματοκρίτη, η κατανάλωση μοσχαρίσιας μπριζόλας συχνά μέσα στη βδομάδα θα σας κάνει καλό, γιατί θα σας δώσει ενέργεια και θα βοηθήσει να ανεβάσετε τον αιματοκρίτη και τα ερυθρά σας. Αν όμως, έχετε πρόβλημα χοληστερίνης, προφανώς η δίαιτα αυτή δεν είναι για εσάς, γιατί δεν θα πρέπει να τρώτε κρέας περισσότερο από μια φορά την εβδομάδα.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, κάθε δίαιτα θα πρέπει να γίνεται για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, και όχι με υπερβολή. Αν δείτε ότι η δίαιτα με μπριζόλες αποδίδει αλλά σας κουράζει, μπορείτε να προσθέσετε σιγά σιγά και άλλες πηγές πρωτεινών, όπως ψάρια, λευκά κρέατα και όσπρια ή σόγια και να έχετε μια εξαιρετικά ισορροπημένη διατροφή χωρίς λιπαρά, για φυσιολογική απώλεια κιλών.


Ενδεικτική συνταγή μιας μπριζόλας για… δίαιτα
ΥΛΙΚΑ (4 άτομα)
4 μπριζόλες χοιρινού χωρίς λίπος (περίπου 150γρ. η μια)
1/2 φλ. σάλτσα σόγιας
2 κ.σ μέλι
2 κ.σ σησαμέλαιο
1 κ.σ σκόρδο λιωμένο
2 κ.γ τζίντζερ τριμμένο
χυμός από 1 πορτοκάλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για τουλάχιστο 1 ώρα, ή καλύτερα όλο το βράδυ.
Ζεσταίνουμε τη γκριλιέρα μας ή αν δεν έχουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι.
Ψήνουμε για 10 λεπτά από κάθε πλευρά σε μέτρια δυνατή φωτιά και στη συνέχεια τα αφήνουμε σκεπασμένα σε ένα πιάτο για άλλα 5 λεπτά.


πηγή: thebody.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.