Διεθνής Αμνηστία: 7.000 επαγγελματίες υγείας νεκροί από την πανδημία

Τουλάχιστον 7.000 επαγγελματίες της υγείας έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας της COVID-19 σε παγκόσμιο επίπεδο, με το Μεξικό να είναι η χώρα η οποία έχει υποστεί το σκληρότερο πλήγμα, τονίζεται σε ανάλυση της Διεθνούς Αμνηστίας η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα χθες Πέμπτη.
«Το γεγονός ότι πάνω από 7.000 άνθρωποι πέθαναν προσπαθώντας να σώσουν άλλους αποτελεί κρίση απίστευτης κλίμακας», έκρινε ο Στιβ Κόκμπερν, στέλεχος του προγράμματος για την Κοινωνική και Οικονομική Δικαιοσύνη στη Διεθνή Αμνηστία, κατά την ανακοίνωση της μη κυβερνητικής οργάνωσης.

Μεταξύ των θανάτων των υγειονομικών, «τουλάχιστον 1.320 καταγράφονται στο Μεξικό, ο υψηλότερος γνωστός αριθμός σε μία χώρα», αναφέρεται στην ανάλυση της Αμνηστίας.

Προηγούμενη έκθεση της ίδιας ΜΚΟ, η οποία είχε δημοσιοποιηθεί τη 13η Ιουλίου, έκανε λόγο για 3.000 εργαζομένους στον κλάδο της υγείας που πέθαναν εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Η θεαματική αύξηση εξηγείται από την αύξηση των περιπτώσεων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 σε πολλές χώρες, καθώς και από τη μεγαλύτερη διαθεσιμότητα πληροφοριών για την κρίση.

Το Μεξικό ακολουθούν οι ΗΠΑ (1.077 θάνατοι), το Ηνωμένο Βασίλειο (649), η Βραζιλία (634), η Ρωσία (631), η Ινδία (573), η Νότια Αφρική (240), η Ιταλία (188), το Περού (183), το Ιράν (164) και η Αίγυπτος (159), σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία μπόρεσε να συγκεντρώσει η Διεθνής Αμνηστία.

«Κάθε εργαζόμενος στον τομέα της υγείας έχει το δικαίωμα να εργάζεται με ασφάλεια και είναι σκάνδαλο το γεγονός ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι πλήρωσαν το πιο βαρύ τίμημα» στην προσπάθειά τους να θεραπεύσουν, υπογράμμισε ο Κόκμπερν.

Κατά τον ίδιο, οι αριθμοί που συγκεντρώθηκαν ενδέχεται να είναι «υποτιμημένοι» σε σχέση με την πραγματικότητα, με άλλα λόγια τα θύματα ενδέχεται να είναι πολύ περισσότερα από όσα ανακοινώνονται. Το γεγονός ότι η μεξικανική κυβέρνηση αποπειράται λεπτομερή καταμέτρηση πιθανόν εξηγεί τον υψηλότερο αριθμό στη χώρα αυτή σε σύγκριση με άλλες.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, 26,1 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2 και 865.000 έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας της COVID-19 ως αυτό το στάδιο.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.