Καθολική χρήση μάσκας συζητείται για την Αττική. Αύριο οι κρίσιμες αποφάσεις

Ανησυχία, προβληματισμός και σκέψεις για νέα έκτακτα μέτρα προκαλεί στους ειδικούς αλλά και στις πολιτικές αρχές της χώρας η έκρηξη κρουσμάτων κορονοϊού την Πέμπτη με 372 νέα περιστατικά.

Πρέπει φυσικά να σημειωθεί ότι από τα νέα κρούσματα, σχεδόν τα μισά (164) οφείλονται σε 3 clusters από γνωστές συρροές κρουσμάτων. Μάλιστα, τα 114 προέρχονται από κονσερβοποιία στα Γιαννιτσά, η οποία, με εντολή Χαρδαλιά, ανέστειλε τη λειτουργία της.

Εκτός από την εστία υπερμετάδοσης στα Γιαννιτσά, 34 κρούσματα εντοπίστηκαν το τελευταίο 24ωρο σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στον Ασπρόπυργο και άλλα 20 από συρροές προηγούμενων ημερών.

Στο «κόκκινο» βρέθηκε ξανά η Αττική με 133 κρούσματα, εκ των οποίων 29 συνδέονται με εστία σε βιομηχανία ανακύκλωσης.

Σε κάθε περίπτωση, ο απολογισμός ήταν βαρύς και τώρα οι υγειονομικές αρχές και η πολιτική ηγεσία φέρεται να μελετούν τρόπους ανάσχεσης της έξαρσης των κρουσμάτων. Αναπόδραστα, στο προσκήνιο επανέρχονται σενάρια για νέα μέτρα, κάτι που συνέβη στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας (Πέλλα, Ημαθία, Πιερία και Κιλκίς), όπου ενεργοποιήθηκαν μίνι τοπικά lockdown.

Οι κρίσιμες αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν την Παρασκευή στη σύσκεψη των υγειονομικών με τις πολιτικές αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι έχουν πέσει ήδη σκέψεις για περιορισμό του αριθμού των ατόμων στις συναθροίσεις σε εξωτερικούς χώρους, όπως και για αυστηροποίηση της χρήσης της μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους.

Τι εισηγούνται οι επιστήμονες

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι επιστήμονες έχουν εισηγηθεί ξεκάθαρα στην κυβέρνηση την υποχρεωτική χρήση της μάσκας για κάποιο χρονικό διάστημα ώστε να περιοριστεί η διασπορά του ιού.

Όπως και να έχει την τελική απόφαση θα λάβει ο πρωθυπουργός, αφού σταθμίσει μια σειρά από παράγοντες, με κυριότερο φυσικά το πώς αυτό το μέτρο θα μπορούσε να εφαρμοστεί χωρίς να προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.