Γιατί ΔΕΝ πρέπει να πετάτε τα τσόφλια από τα αυγά!

Ένα κέλυφος αυγού (τσόφλι) αποτελείται κατά 90% από ασβέστιο και είναι μια φυσική πηγή μετάλλων. Το σώμα απορροφά εύκολα το ασβέστιο από τα τσόφλια των αυγών λόγω της χημικής σύνθεσης που έχει το κέλυφός τους και η οποία είναι σχεδόν ταυτόσημη με εκείνη των ανθρώπινων οστών και των δοντιών.
Σε μεγάλες δόσεις δεν είναι μόνο μια θεραπεία για τα συμπτώματα της ανεπάρκειας ασβεστίου και της καταπολέμησης της οστεοπόρωσης, αλλά επίσης βοηθά στην μείωση της υψηλής χοληστερόλης και της υπέρτασης, ενώ διεγείρει την παραγωγή κυττάρων του αίματος στον μυελό των οστών.

Επιπλέον τα τσόφλια των αυγών περιέχουν σίδηρο, χαλκό, μαγγάνιο, ψευδάργυρο, φθόριο, φώσφορο, χρώμιο και μολυβδαίνιο. Έτσι, οι περισσότεροι ειδικοί τα συνιστούν ως μια πολύ αποτελεσματική προσθήκη ασβεστίου στο σώμα σας.

Ανάλογα με την ηλικία του ατόμου, η συνιστώμενη δόση είναι 1,5 έως 3 γραμμάρια θρυμματισμένου κελύφους αυγού.

Δείτε τρεις τρόπους για το πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα τσόφλια των αυγών και να μην τα πετάξετε, σύμφωνα με το healthyfoodteam.com:

1. Καλή λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα

Πλύνετε 8 τσόφλια αυγών, στεγνώστε τα και συνθλίψτε τα. Στη συνέχεια περιχύστε τα με τον χυμό 2 λεμονιών και αφήστε τα στο ψυγείο για αρκετές ημέρες. Όταν τα τσόφλια μουσκέψουν καλά, θα μαλακώσουν. Τότε, φιλτράρετε το υγρό και αναμίξτε τα με 1 λίτρο κονιάκ και ένα κιλό μέλι. Αφήστε το να σταθεί για 7 ημέρες πριν το χρησιμοποιήσετε. Καταναλώστε 1 κουταλάκι του γλυκού δύο έως τέσσερις φορές την ημέρα μετά τα γεύματα.

2. Ενίσχυση του οργανισμού και καθαρισμός του αίματος

Πλύνετε 4 ή 5 τσόφλια αβγών, συνθλίψτε τα και βάλτε τα σε 3 λίτρα νερό. Φυλάξτε το στο ψυγείο για έως και 7 ημέρες και χρησιμοποιήσετε το μείγμα ως πόσιμο νερό. Πίνετε δύο με τρία φλιτζάνια την ημέρα με λίγο χυμό λεμονιού.

3. Για τη γαστρίτιδα και το έλκος

Συνθλίψτε μερικά κελύφη αυγών. Διαλέξτε μερικά χρησιμοποιώντας την άκρη του μαχαιριού. Αυτή η ποσότητα των κελυφών των αυγών θα είναι αρκετή για την αντιμετώπιση αυτών των ασθενειών. Ανακατέψτε τα θρυμματισμένα τσόφλια αυγών με 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού. Όταν τα τσόφλια μαλακώσουν, προσθέστε ένα δέκατο του λίτρου ζεστό γάλα. Καταναλώστε αυτό το μείγμα 2 φορές την ημέρα - με άδειο στομάχι το πρωί και πριν πάτε για ύπνο το βράδυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.