10 πράγματα που θα κάνουμε όταν τελειώσει αυτός ο εφιάλτης!

Απ’ όταν άρχισαν να φτάνουν στη χώρα μας οι πρώτες ειδήσεις για τον κορονοϊό στην Κίνα, ελάχιστοι πρόβλεψαν πως λίγες εβδομάδες αργότερα θα είμαστε όλοι κλεισμένοι σπίτι και μάλιστα με αυστηρή απαγόρευση του κράτους για άσκοπη κυκλοφορία. Παρόλα αυτά, αργά ή γρήγορα, όλοι αντιληφθήκαμε την επικινδυνότητα της κατάστασης και μείναμε στο σπίτι για να περιορίσουμε την μετάδοση του ιού. Πλέον είναι ελάχιστοι εκείνοι που γκρινιάζουν ή δεν συμμορφώνονται. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν μας έχουν λείψει πράγματα… Μάλιστα, κάποια από αυτά, τα ονειρευόμαστε καθημερινά και περιμένουμε πως και πως να τελειώσει αυτός ο εφιάλτης και να τα κάνουμε πράξη!

Θα κάνουμε μια αγκαλιά τους γονείς μας «Είδες; Πέρασε κι αυτό..!». Όλοι ανυπομονούμε να έρθει η στιγμή που θα πούμε αυτή τη φράση στους γονείς, τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας, κρατώντας τους στην αγκαλιά μας. Γιατί η αλήθεια είναι πως μας έχουν ήδη λείψει πάρα πολύ!

Θα είμαστε όλη μέρα στον ήλιο με τα παιδιάΑφού αγκαλιάσουμε τους ηλικιωμένους γονείς μας, θα πάρουμε τα παιδιά μας και θα βγούμε στον υπέροχο ήλιο! Θα είμαστε όλη μέρα έξω, εκτιμώντας όσο ποτέ άλλοτε τα γέλια και τα παιχνίδια των παιδιών στη φύση... 

Θα σταματήσουμε να πλένουμε τα χέρια μας κάθε 5 λεπτά
Το τελευταίο διάστημα, περνάμε τον περισσότερο χρόνο μας πλένοντας τα χέρια μας... Και όλοι ανυπομονούμε να τελειώσει όλο αυτό, να είμαστε υγιείς και να μπορούμε, επιτέλους, να επανέλθουμε στους παλιούς μας ρυθμούς - όταν το πλύσιμο των χεριών ήταν απλά μια συνήθεια και όχι εμμονή.

Θα αφήσουμε το σπίτι χωρίς απολύμανση για μία εβδομάδα!
Πάνε μόλις λίγες μέρες που μας επισκέφθηκε ο κορονοϊός και τα σπίτια όλων μυρίζουν Dettol και οινόπνευμα. Η απολύμανση έχει γίνει ο πρωταρχική ασχολία της ημέρας και περιμένουμε πως και πως τη μέρα που όλο αυτό δεν θα είναι πια αναγκαίο!

Θα συναντήσουμε όοοολους τους φίλους μας
Θα παρατήσουμε, λοιπόν, την απολύμανση του σπιτιού, θα βγούμε έξω και θα πάρουμε σβάρνα τα σπίτια των φίλων μας. Θα τους δούμε και τους αγκαλιάσουμε όοοοοολους! Γιατί οι φίλοι μας είναι η δεύτερη οικογένειά μας και μας λείπουν επίσης πολύ.

Θα φιλήσουμε αυτούς που αγαπάμε!
Κι αφού πάρουμε σβάρνα τα σπίτια τους, θα τους φιλήσουμε όλους έναν - έναν, χωρίς φόβο και χωρίς ενοχές! Υπάρχει καλύτερο πράγμα από το να φιλάς και να πασπατεύεις αυτούς που αγαπάς;

Θα τρέξουμε στην παραλία…
Κι αφού τα κάνουμε όλα αυτά, θα γεμίσουμε με μεγάλη χαρά τις τσάντες μας με κουβαδάκια, πετσέτες, μαγιό και κεφτεδάκια και θα τρέξουμε στην παραλία. Η θάλασσα είναι το φάρμακα που όλοι χρειαζόμαστε για να νιώσουμε και πάλι αισιόδοξοι και θετικοί.
 
Θα κυλιστούμε στην άμμο, στο γκαζόν, στο χαλί με τα παιδιάΘα κυλιστούμε δίχως να φοβόμαστε στην άμμο, στο γκαζόν ή ακόμα και στα χαλιά του σπιτιού μας παρέα με τα παιδιά! Τα παιχνίδια μας θα επιστρέψουν στην κανονική τους μορφή, χωρίς να ανησυχούμε πως θα κολλήσουμε κάποιο ύπουλο μικρόβιο!

Θα φάμε ανθυγιεινά (σουβλάκια)!
Το διαιτολόγιό μας τις τελευταίες μέρες είναι ιδιαίτερα αυστηρό. Το ανοσοποιητικό όλων μας πρέπει να είναι ισχυρό και το φαγητό μαγειρεμένο από τα δικά μας και μόνο χέρια. Ποιος δεν έχει πεθυμήσει, όμως, ένα ζουμερό χάμπουργκερ ή ένα περιποιημένο σουβλάκι απ' έξω;
Θα εκτιμούμε όσα μέχρι εχθές θεωρούσαμε δεδομένα!

Το καλύτερο, όμως, το αφήσαμε για το τέλος: μόλις περάσει όλο αυτό, θα εκτιμήσουμε από την αρχή πράγματα που μέχρι τώρα θεωρούσαμε δεδομένα. Μια αγκαλιά, δύο φιλιά, μια βόλτα στον ήλιο, ένα σουβλάκι, η αγάπη ή η έγνοια των αγαπημένων μας είναι τελικά ό,τι πιο σημαντικό έχουμε. Και τώρα που τα στερηθήκαμε, το συνειδητοποιήσαμε με τον πιο δύσκολο τρόπο.

Πηγή: mama365

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.