Πόσο θα διαρκέσουν τα περιοριστικά μέτρα - Τι δείχνει η περίπτωση της Κίνας (γράφημα)

Εντός περίπου πέντε εβδομάδων, η πανδημία ήταν υπό πλήρη έλεγχο στην Κίνα και έπειτα από την εφαρμογή πολύ αυστηρών μέτρων.Ένα αισιόδοξο μήνυμα έρχεται από την Κίνα αναφορικά με το πόσο μπορεί να χρειαστεί να κρατήσουν τα περιοριστικά μέτρα που επέβαλε (και συνεχίζει να επιβάλλει) η ελληνική κυβέρνηση, υπό την προϋπόθεση πάντα ότι οι πολίτες θα τα τηρήσουν χωρίς τις σοβαρές παρασπονδίες που καταγράφονται.

Το παρακάτω γράφημα παρουσιάζεται στο www.medium.com και δείχνει το πώς εξελίχθηκαν τα πράγματα στην Hubei, την περιοχή των 60 εκατομμυρίων κατοίκων απ' όπου ξεκίνησε ο ιός, από τις 23 Ιανουαρίου, οπότε και επιβλήθηκε απόλυτη απαγόρευση κυκλοφορίας.

Εκεί, εντός δύο εβδομάδων οι άνθρωποι άρχισαν να επιστρέφουν στις εργασίες τους. Εντός περίπου πέντε εβδομάδων, η πανδημία ήταν υπό πλήρη έλεγχο. Εντός επτά εβδομάδων, οι νέες διαγνώσεις ασθενών ήταν ελάχιστες. Και αυτό στην περιοχή που χτυπήθηκε περισσότερο στην Κίνα.

Να σημειωθεί ότι η εφαρμογή των μέτρων στην Hubei ήταν ιδιαίτερα αυστηρή. 'Ενας μόνο από κάθε νοικοκυριό επιτρεπόταν να βγει από το σπίτι, κάθε τρεις ημέρες για να αγοράσει τρόφιμα.

Αντίθετα, στην Ευρώπη, τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε Ιταλία και Γαλλία τα μέτρα δεν είναι μέχρι στιγμής τόσο αυστηρά.

Και αυτό μπορεί να σημαίνει ότι ο χρόνος για τον έλεγχο της πανδημίας θα αποδειχθεί μεγαλύτερος. Το πόσο κανείς δεν μπορεί να το ξέρει...

Δείτε ΕΔΩ το γράφημα


Πηγή: iatronet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.