Θετική στον κορονοϊό μετανάστρια που γέννησε στο Αλεξάνδρα. Δέκα άτομα από το υγειονομικό προσωπικό βρίσκονται σε καραντίνα, και είναι καλά στην υγεία τους.

Στη δομή της Ριτσώνας έχουν δημιουργηθεί χώροι υγειονομικής απομόνωσης για την παραμονή εκεί τυχόν ύποπτων κρουσμάτων.


Θετική στον κορονοϊό βρέθηκε γυναίκα που διαμένει στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων της Ριτσώνας και γέννησε με καισαρική την Κυριακή στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα.

Σύμφωνα με πηγές της ΠΟΕΔΗΝ, η γυναίκα γέννησε σε τετράκλινο θάλαμο, ειδοποιήθηκε το νοσοκομείο ότι νοσεί η σύζυγός της έγινε τεστ και βγήκε θετικός. Ιχνηλατούνται γυναίκες και βρέφη του νοσοκομείου.

Δέκα άτομα από το υγειονομικό προσωπικό βρίσκονται σε καραντίνα, και είναι καλά στην υγεία τους.

Στη δομή έχουν μεταβεί κλιμάκια του ΕΟΔΥ και του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου. Στη δομή της Ριτσώνας έχουν δημιουργηθεί χώροι υγειονομικής απομόνωσης για την παραμονή εκεί τυχόν ύποπτων κρουσμάτων.

Ολόκληρο το δελτίο τύπου από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου:

Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου ενημερώνει ότι βρέθηκε θετική στο τεστ για τον Covid-19, μετά τη γέννηση του βρέφους της, αλλοδαπή γυναίκα η οποία προσήλθε σε δημόσιο νοσοκομείο της Αθήνας για την διαδικασία του τοκετού. Αναμένονται τα ιατρικά αποτελέσματα των εξετάσεων για το βρέφος. Η γυναίκα διαβιεί στη δομή φιλοξενίας στη Ριτσώνα Ευβοίας.

Επισημαίνεται ότι εξετάστηκε και φιλικό πρόσωπο που συγκατοικούσε με την γυναίκα, το οποίο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του ιατρικού ελέγχου, δεν είναι φορέας του ιού Covid-19. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ιχνηλατεί ήδη όλες τις επαφές του κρούσματος εντός των προηγούμενων ημερών και προβαίνει σε όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των διαμενόντων και των εργαζομένων.

πηγή skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.