Η ζέστη σκοτώνει τον κορονοϊό; Πώς αντέδρασε ο Covid 19 σε 6 χώρες με θερμοκρασία άνω των 27°C

Κορονοϊός Ελλάδα καλοκαίρι 2020: Την ώρα που ο κορονοϊός αποτελεί τον μεγάλο άγνωστο για την επιστήμη, η ιατρική και ερευνητική κοινότητα μελετούν τον ιό, προκειμένου να καταλήξουν σε σαφή συμπεράσματα για τη συμπεριφορά του σε θερμά κλίματα. Τον σκοτώνει η ζέστη; Έχουμε ελπίδα να σβήσει στο ελληνικό καλοκαίρι;Οι επιστήμονες δεν έχουν αποδείξεις για το αν το καλοκαίρι θα αναχαιτιστεί η εξάπλωσή του όπως συμβαίνει με τον ιό της γρίπης. Η έρευνα από ένα εργαστηριακό αντίγραφο του κοροναϊού (SARS-CoV-2) που προκαλεί την ασθένεια COVID-19 δείχνει ότι η θερμότητα επηρεάζει τον ιό και επηρεάζει τη συμπεριφορά του, σύμφωνα με νέα παθολογία. Αλλά άλλοι εμπειρογνώμονες σχετικά με τις μολυσματικές ασθένειες δεν είναι ακόμη πεπεισμένοι. "Σε ψυχρά περιβάλλοντα, υπάρχει μεγαλύτερη επιβίωση από τους ζεστούς", δήλωσε ο καθηγητής παθολογίας του Πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ, John Nicholls, αποκλειστικά στο AccuWeather.

Εξάλλου οι συντάκτες μελέτης, που δημοσιεύθηκε πριν λίγες μέρες, έγραψαν ότι το COVID-19 "καθιέρωσε σημαντική εξάπλωση της κοινότητας στις πόλεις και τις περιοχές μόνο κατά μήκος μιας στενής ανατολής-δυτικής κατανομής περίπου κατά μήκος του διαδρόμου 30-50 βόρειου γεωγραφικού πλάτους, 5-11 βαθμοί C [41 έως 51 F] και 47-79 τοις εκατό υγρασία)". Σε αυτό το συμπέρασμα οδηγούν και οι ενδείξεις από 6 χώρες όπου η μέση θερμοκρασία είναι άνω των 27 βαθμών Κελσίου είναι ενθαρρυντικές. Η γενική εικόνα είναι ότι σε αυτές τις χώρες η κατάσταση είναι τουλάχιστον διαχειρίσιμη και η εξάπλωση του ιού άκρως ελεγχόμενη.
Αυτές είναι οι 6 χώρες με θερμοκρασία άνω των 27°C
  • Στο Μάλι που η μέση θερμοκρασία είναι 28.25 βαθμοί τα κρούσματα είναι μόλις 4, χωρίς να υπάρχει κάποιος θάνατος.
  • Στις Μαλδίβες με μέση θερμοκρασία 27.65 τα κρούσματα είναι 13 και οι θάνατοι 0.
  • Η Μπουρκίνα Φάσο με μέση θερμοκρασία 28.25 έχει 152 κρούσματα, και 4 θανάτους (με πληθυσμό 20,107,509).
  • Το Κατάρ με μέση θερμοκρασία 27.15 έχει 537 κρούσματα, χωρίς κανέναν νεκρό.
  • Οι Σεϋχέλλες με μέση θερμοκρασία 27.15 βαθμούς έχει 7 κρούσματα και κανέναν θάνατο.
  • Η Σενεγάλη, τέλος, με πληθυσμό μεγαλύτερο από εκείνον της χώρας μας (15,854,323) και μέση θερμοκρασία 27.85, βαθμούς έχει 105 κρούσματα και 0 θανάτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.