#Μένουμε_στο_σπίτι_Μαγειρεύουμε_στο_σπίτι: Κεφτεδάκια με φακές

Η καλή πρακτική υγιεινής παραμένει το καλύτερο μέσο αποφυγής ιώσεων και μολύνσεων. Μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή, όπως η Μεσογειακή, μπορεί να προσφέρει πλήθος θρεπτικών συστατικών, όπως ο χαλκός, το φυλλικό οξύ, ο σίδηρος, το σελήνιο, ο ψευδάργυρος και βιταμίνες Α, Β6, Β12, C και D, που εμπλέκονται στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.Η Μεσογειακή δίαιτα βασίζεται στην άφθονη κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, στην καθημερινή κατανάλωση προϊόντων ολικής άλεσης και ελαιολάδου, κατά προτίμηση ωμού, στην τακτική βρώση λιπαρών ψαριών και οσπρίων, λαδερών και στον περιορισμό ζωικών λιπών και κρέατος.
Όσον αφορά στην πρόσληψη πρωτεΐνης που μαζί με τον σίδηρο αποτελούν το κλειδί για ένα γερό ανοσοποιητικό, θυμηθείτε ότι στις βασικές πηγές πρωτεϊνών περιλαμβάνονται, εκτός από το κρέας, και το ψάρι, το αυγό, τα γαλακτοκομικά (γιαούρτι, τυρί) και τα όσπρια συνδυασμένα με δημητριακά. Τα διαφορετικά χρώματα, επίσης, στα φρούτα και στα λαχανικά περιέχουν το δικό τους μοναδικό συνδυασμό βιταμινών, αντιοξειδωτικών και ανόργανων συστατικών. Γι’ αυτό προσπαθήστε να συμπεριλάβετε μια ποικιλία χρωμάτων στη διατροφή σας. Για να το πετύχετε αυτό προσπαθήστε να περιλαμβάνει το πιάτο σας χρώματα όπως κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο, πράσινο, μπλε και μωβ και άσπρο.

Μείνετε στο σπίτι, λοιπόν, και καταναλώστε τη σωστή ποσότητα τροφίμων με έμφαση στην ποικιλία και στην ποιότητα!
Αφιερώστε χρόνο στη δημιουργική μαγειρική και σε ευφάνταστα, υγιεινά σνακ!
Ο executive chef Παναγιώτης Μουτσόπουλος, μας προτείνει γευστικές συνταγές για τις μέρες που μένουμε στο σπίτι:

Νηστήσιμα κεφτεδάκια με φακές

Αν νηστεύετε για το Πάσχα, δεν είναι ανάγκη να σας λείψουν τα κεφτεδάκια, αφού εδώ σας προτείνουμε να αντικαταστήσετε τον κιμά, με τις φακές!
Συνδυάστε τις με μυρωδικά και φτιάξτε λαχταριστούς κεφτέδες, που θα τους λατρέψετε!

ΥΛΙΚΑ
- 1 τέταρτο φακές
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο στην πρέσα
- 1-2 κ.σ. αλεύρι
- 1κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- Αλάτι, πιπέρι
- 1 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά
- 1 κ.γλ. κοφτό κύμινο ή και λιγότερο
- Μισό κ.γλ. τσίλι σκόνη
- Αλεύρι για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τις φακές για 25 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν.
Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τις πολτοποιούμε. Ζυμώνουμε τις φακές, με το κρεμμύδι, σκόρδο, αλεύρι, μπέικιν και τα μπαχαρικά. Βάζουμε το μίγμα για ένα μισάωρο στο ψυγείο και μετά πλάθουμε κεφτεδάκια και τα αλευρώνουμε.
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και είναι έτοιμα!

Καλή όρεξη!
Παναγιώτης Μουτσόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.