Πρόεδρος ΕΟΔΥ: Μακρά και επίπονη διαδικασία η άρση των μέτρων - Κάποια θα αρθούν 27 Απριλίου

Για την επόμενη μέρα, όταν η κοινωνία θα αρχίσει να επιστρέφει στα φυσιολογικά επίπεδα, μίλησε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας. Ειδικότερα, έκανε λόγο για μία «επίπονη» διαδικασία, ενώ ανέφερε ότι μερικά μέτρα θα αρθούν στις 27 Απριλίου.


Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε: «Γνωρίζουμε ότι όλα τα βλέπουμε με καθυστέρηση μιας εβδομάδας με 10 ημέρες, οπότε σήμερα βλέπουμε τα αποτελέσματα της συμπεριφοράς μας που μέχρι σήμερα, και να πούμε και ένα μπράβο σε όλους τους Έλληνες, είναι πολύ θετική, είδαμε και τις ημέρες του Πάσχα την Αθήνα και όλες τις περιοχές ήταν έρημες, άρα ακολούθησαν τις οδηγίες, είμαστε αισιόδοξοι».

Ενώ σημείωσε:
«Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας υπάρχουν οι συνθήκες και ανάλογα πως θα εξελιχθεί η διασπορά της νόσου τις επόμενες ημέρες θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε αυτόν τον σχεδιασμό που έχει ξεκινήσει εδώ και κάποιες ημέρες και γίνεται έντονος σχεδιασμός και συσκέψεις γιατί θα είναι μια μακρά διαδικασία, θα κρατήσει αρκετό καιρό, θα είναι επίπονη και θέλουμε να είναι πολύ πετυχημένη όπως ήταν και τα μέτρα που πήραμε στην αρχή και σταματήσαμε τη διασπορά της νόσου και δεχόμαστε συγχαρητήρια από την Ευρώπη και όλο τον κόσμο. Κάποια μέτρα θα αρθούν στις 27 Απριλίου».


Δεν υπάρχουν ενδείξεις για διασπορά του κορονοϊού στον τοπικό πληθυσμό της ΑργολίδαςΣύμφωνα με τον κ. Αρκουμανέα, δεν υπάρχουν ενδείξεις για διασπορά του κορονοϊού στον τοπικό πληθυσμό της Αργολίδας, μετά τον εντοπισμό των 150 κρουσμάτων στη δομή μεταναστών στο Κρανίδι.
«Είναι γνωστό ότι σε κλειστούς πληθυσμούς όπως στη συγκεκριμένη δομή η διασπορά της νόσου είναι μεγάλη, ακριβώς γι αυτό είδαμε σε έναν πληθυσμό 470 ανθρώπων να υπάρχουν 150 θετικά κρούσματα. Δεν μας ανησυχεί γιατί γνωρίζουμε ότι αυτό είναι μια συγκεκριμένη κλειστή κοινωνία και αυτό δεν μπορεί να ανατρέψει το συνολικό θετικό κλίμα και ικανοποίηση που υπάρχει για την εικόνα που δείχνει η πανδημία στη χώρα μας. Είναι οι τοπικές επιδημίες τις οποίες αντιμετωπίζουμε, τις οποίες έχουμε αντιμετωπίσει τους δύο προηγούμενους μήνες και δίνουμε όλη την έμφαση ώστε ο ΕΟΔΥ να κάνει την παρέμβασή του άμεσα ώστε να σπάμε τις αλυσίδες μετάδοσης και να περιορίζουμε τη διασπορά που μπορεί να υπάρξει στην κοινότητα», ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ.

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι:
«Θα συνεχίσουμε την ιχνηλάτηση και τα τεστ και τώρα μετά το ξενοδοχείο, θα πάμε στο κέντρο υγείας όπου θα πραγματοποιήσουμε επιπλέον τεστ στην κοινότητα για να δούμε αν υπάρχει τυχόν διασπορά. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ένδειξη».

Τέλος, επεσήμανε ότι «όλοι οι κλειστοί πληθυσμοί είναι ευάλωτες ομάδες. Είναι στο στόχαστρο. Την προηγούμενη εβδομάδα ο ΕΟΔΥ ολοκλήρωσε περισσότερες από 1.000 - 1.500 εξετάσεις σε γηροκομεία και προνοιακά ιδρύματα, έχουμε κάνει ήδη στη Ριτσώνα και τη Μαλακάσα που είναι κέντρα φιλοξενίας προσφύγων-μεταναστών».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.