Γιατρός της κλινικής «Ταξιάρχαι» θετικός στον κορονοϊό, συνέχισε να εξετάζει ασθενείς

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών πληροφορήθηκε από τα ΜΜΕ ότι, σύμφωνα με επίσημες καταγγελίες, γιατρός της Αθήνας που συνεργάζεται με την κλινική «ΤΑΞΙΑΡΧΑΙ», αν και διαγνώστηκε θετικός στον Covid-19 αρνείται να σταματήσει να εξετάζει ασθενείς στο ιατρείο του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ιδιώτης γιατρός, εξωτερικός συνεργάτης της κλινικής, ο οποίος νόσησε μετά από επαφή με κρούσμα στην κλινική «Ταξιάρχαι» δέχθηκε στο ιδιωτικό του ιατρείο περισσότερους από 50 ασθενείς.. Ο συγκεκριμένος γιατρός δηλώνει ασυμπτωματικός, ενώ οι γιατροί του ΕΟΔΥ του συνέστησαν να παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό.
Ωστόσο, σύμφωνα, με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα, σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, ο συγκεκριμένος γιατρός παρά το γεγονός ότι διέκοψε τη συνεργασία του με την ιδιωτική κλινική, εξακολουθεί να βλέπει ασθενείς σε άλλα δύο ιατρεία που διατηρεί, ενώ δεν δέχεται να τα κλείσει, σύμφωνα με τις υποδείξεις των επιστημόνων του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αρμουμανέας, ο «γιατρός διαγνώστηκε θετικός, ωστόσο, αρνείται να το δεχτεί και θεωρεί ότι μπορεί να συνεχίσει τα εξωτερικά του ιατρεία».
Κατ΄ εντολή του Προέδρου, Γεωργίου Πατούλη, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών  θα αναζητήσει άμεσα από τις αρμόδιες αρχές το όνομά του και θα καλέσει τον ιατρό να δώσει εξηγήσεις ενώπιον του Διοικητικού Συμβουλίου με το ερώτημα της παραπομπής του στο Πειθαρχικό Συμβούλιο.
Καμία συμπεριφορά παραβίασης των μέτρων προφύλαξης και διάδοσης του ιού δεν μπορεί να γίνει ανεκτή πρωτίστως από ιατρούς, οι οποίοι οφείλουν να δείχνουν ιδιαίτερη ευαισθησία και επαγρύπνηση στην προάσπιση της δημόσιας υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.