Τρία αποκαλυπτικά γραφήματα για την πανδημία

Η καμπύλη των κρουσμάτων στις χώρες που βρίσκονται στο επίκεντρο και η «καλή είδηση» για την Ιταλία. Ποια κράτη δεν μπορούν να συγκρατήσουν την αύξηση των θυμάτων. Ποιες πόλεις μπαίνουν τώρα στο επίκεντρο της πανδημίας.


Η Ιταλία, που βιώνει τη μεγαλύτερη τραγωδία από την πανδημία δείχνει να αλλάζει πορεία με την καμπύλη που δείχνει τον αριθμό των νέων κρουσμάτων να έχει φτάσει σε κορύφωση τις προηγούμενες ημέρες και τώρα να βρίσκεται σε καθοδική πορεία ακολουθώντας την Κίνα.

Αυτό δείχνει το παρακάτω γράφημα των Financial Τimes το οποίο παρουσιάζει την πορεία της πανδημίας από τη μέρα που καταγράφηκαν επίσημα 200 κρούσματα σε κάθε χώρα (με αστερίσκο όσες εφαρμόζουν καθολικό lockdown). Τελείως διαφορετική αντίθετα είναι η πορεία των ΗΠΑ που τα νέα κρούσματα συνεχίζουν να αυξάνουν και μάλιστα εκθετικά.


Σημάδια ομαλοποίησης της καμπύλης στην Ιταλία καταγράφονται και στο γράφημα που αποτυπώνει την πορεία των θυμάτων. Ωστόσο όπως φαίνεται σε Ισπανία, Μεγάλη Βρετανία και ΗΠΑ ακόμα καταγράφονται σχεδόν κάθε ημέρα περισσότεροι θάνατοι από την προηγούμενη. Το γράφημα παρουσιάζει τον αριθμό των θυμάτων αφότου μετρήθηκαν είκοσι σε μια εβδομάδα.

Σε ότι αφορά πόλεις και περιοχές που υπάρχει έξαρση της Covid -19, όπως προκύπτει σταδιακά η προσοχή στρέφεται σε Νέα Υόρκη και Λονδίνο, όπου η αύξηση των θανάτων είναι συνεχής. Αντίθετα στην Λομβαρδία (Β. Ιταλία) και τη Μαδρίτη η καμπύλη δείχνει να «ισιώνει», αν και σε πολύ υψηλό αριθμό θυμάτων. Και το συγκεκριμένο γράφημα παρουσιάζει την εξέλιξη αφότου καταγράφηκαν 20 θάνατοι σε μια εβδομάδα.


Πηγή: euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.