#Μένουμε_στο_σπίτι_Μαγειρεύουμε_στο_σπίτι: Σαλάτα με σπανάκι, καυκαλήθρες, ντοματίνια, αυγά και αρωματικά τυρομπαλάκια

Η καλή πρακτική υγιεινής παραμένει το καλύτερο μέσο αποφυγής ιώσεων και μολύνσεων. Μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή, όπως η Μεσογειακή, μπορεί να προσφέρει πλήθος θρεπτικών συστατικών, όπως ο χαλκός, το φυλλικό οξύ, ο σίδηρος, το σελήνιο, ο ψευδάργυρος και βιταμίνες Α, Β6, Β12, C και D, που εμπλέκονται στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.
Η Μεσογειακή δίαιτα βασίζεται στην άφθονη κατανάλωση φρούτων και λαχανικών στην καθημερινή κατανάλωση προϊόντων ολικής άλεσης και ελαιολάδου, κατά προτίμηση ωμού, στην τακτική βρώση λιπαρών ψαριών και οσπρίων, λαδερών και στον περιορισμό ζωικών λιπών και κρέατος.

Όσον αφορά στην πρόσληψη πρωτεΐνης που μαζί με τον σίδηρο αποτελούν το κλειδί για ένα γερό ανοσοποιητικό, θυμηθείτε ότι στις βασικές πηγές πρωτεϊνών περιλαμβάνονται, εκτός από το κρέας, και το ψάρι, το αυγό, τα γαλακτοκομικά και τα όσπρια συνδυασμένα με δημητριακά. Τα διαφορετικά χρώματα, επίσης, στα φρούτα και στα λαχανικά περιέχουν το δικό τους μοναδικό συνδυασμό βιταμινών, αντιοξειδωτικών και ανόργανων συστατικών. Γι’ αυτό προσπαθήστε να συμπεριλάβετε μια ποικιλία χρωμάτων στη διατροφή σας.

Μείνετε στο σπίτι, λοιπόν, και καταναλώστε τη σωστή ποσότητα τροφίμων με έμφαση στην ποικιλία και στην ποιότητα!
Αφιερώστε χρόνο στη δημιουργική μαγειρική και σε ευφάνταστα, υγιεινά σνακ!
Ο executive chef Παναγιώτης Μουτσόπουλος, μας προτείνει γευστικές συνταγές για τις μέρες που μένουμε στο σπίτι:

Σαλάτα με σπανάκι, καυκαλήθρες, ντοματίνια, αυγά και αρωματικά τυρομπαλάκια

Με απλά υλικά, φτιάξτε αυτή την υπέροχη, δροσιστική σαλάτα σε χρόνο μηδέν! Εντυπωσιακή τόσο στην εμφάνιση όσο και στη γεύση, θα μπορούσε να αποτελέσει ένα υπέροχο συνοδευτικό στο τραπέζι αλλά και ένα υπέροχο ελαφρύ πιάτο για το κρασάκι σας!
Δείτε τη συνταγή:

Υλικά για 4 άτομα:
250γρ. baby σπανάκι
1 ματσάκι καυκαλήθρες, ψιλοκομμένες
15 ντοματίνια, μακρόστενα
2 αυγά, βρασμένα σφιχτά

Για τα μπαλάκια από τυρί:
200γρ. φέτα τριμμένη
2 – 3κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό
3 ντομάτες λιαστές (στραγγιγμένες από το λάδι τους)
1 – 2 κουτ. σούπας ούζο
Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο

Για τη βινεγκρέτ λιαστής ντομάτας:
3 ντομάτες λιαστές
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας ξύδι
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση
Για τις τυρομπάλες, ρίχνετε στο μούλτι τις λιαστές ντομάτες μαζί με το ούζο και το γιαούρτι και τις πολτοποιείτε.
Ρίχνετε το μίγμα στην τριμμένη φέτα και ανακατεύετε καλά με ένα κουτάλι.
Με αυτό το μίγμα, τώρα, πλάθετε μπαλάκια, τα όποια κυλάτε πάνω σε ψιλοκομμένο άνηθο και τα αφήνετε στο ψυγείο, μέχρι να τα χρειαστείτε.
Πλένετε και στεγνώνετε το σπανάκι.
Πλένετε και στεγνώνετε τις καυκαλήθρες και στη συνέχεια τις ψιλοκόβετε και τις ανακατεύετε με το σπανάκι. Μεταφέρετε τα ανακατεμένα λαχανικά σε πιάτο.
Προσθέτετε από πάνω τα κομμένα ντοματίνια.
Διακοσμείτε τη σαλάτα με τα τυρομπαλάκια και τις φέτες των αυγών.
Σε ένα μούλτι, ετοιμάζετε τη βινεγκρέτ, χτυπώντας όλα τα υλικά μαζί και μόλις ενοποιηθούν, περιχύνετε τη σαλάτα.

Καλή όρεξη!
Παναγιώτης Μουτσόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.