«Κανένα παιδί με μάσκα στα σχολεία» - Στον εισαγγελέα 30 άτομα

Αντιδράσεις προκαλούν οι προτροπές μελών της σελίδας με μήνυμα: «Κανένα παιδί με μάσκα στα σχολεία»

Ενώπιον του Εισαγγελέα οδηγήθηκαν περίπου 30 άτομα που σχετίζονται με τις ομάδες στα social media με μήνυμα «κανένα παιδί με μάσκα στα σχολεία», καθώς είναι σε εξέλιξη η έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την υπόθεση.

Η έρευνα ξεκίνησε σε συνέχεια των εντολών του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για παραπομπή στη Δικαιοσύνη αναφορών στο Διαδίκτυο για «θεωρίες συνωμοσίας». Η έρευνα ξεκίνησε όταν πριν από τέσσερις ημέρες εντοπίστηκε η δημιουργία τριών τέτοιων ομάδων με τη μια να απενεργοποιείται την Τετάρτη ενώ οι άλλες δύο παραμένουν.

Έπειτα από καταγγελίες πολιτών η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλημάτων συγκέντρωσε στοιχεία, τα οποία έστειλε στον εισαγγελέα. Στις ομάδες συμμετέχουν γονείς που αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο φορώντας μάσκα. Ο αριθμός των μελών μάλιστα, στη συγκεκριμένη σελίδα, είναι ιδιαίτερα ανησυχητικός, αν σκεφτεί κανείς ότι μόλις σε δύο ημέρες η ομάδα έχει ξεπεράσει τα 14.000 άτομα. Στην ομάδα επικρατούν δύο απόψεις: Υπάρχουν αυτοί που υποστηρίζουν πως το παιδί τους θα πάει χωρίς μάσκα στο σχολείο κι αυτοί που σκοπεύουν να μη το στείλουν καθόλου φέτος.


Newsroom

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.