Πάνω από ένα δισεκατομμύριο μαθητές επηρεάστηκαν από την πανδημία – Τα νέα δεδομένα για το Σεπτέμβριο

Η Covid-19 μπορεί να μεταδίδεται πιο εύκολα στα σχολεία και στις παιδικές κατασκηνώσεις από ό,τι πίστευαν οι ειδικοί μέχρι σήμερα, προειδοποιεί, σε νέα έκθεσή του, το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC).
Το CDC επισήμανε ότι προκύπτουν νέα στοιχεία από τις εστίες κορονοϊού στην αμερικανική πολιτεία της Τζόρτζια και στο Ισραήλ, που υποτίμησαν τον κίνδυνο από την επαναλειτουργία των σχολείων.

Στη νέα έκθεση επισημαίνεται ότι τα παιδιά, ακόμα και τα ασυμπτωματικά, μπορεί να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη διασπορά του κορονοϊού στην κοινότητα.

Υγειονομική βόμβα έχει εντοπιστεί σε summer camp στη Τζόρτζια, όπου 200 ανήλικοι προσβλήθηκαν από τον κορονοϊό.

Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών τόνισε ότι η πανδημία επηρέασε περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο μαθητές, με τα σχολεία να κλείνουν σε περισσότερες από 160 χώρες.

«Περισσότερα από 250 εκατομμύρια παιδιά ήταν ήδη αποκλεισμένα από το σχολείο. Και μόλις το ένα τέταρτο των παιδιών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση αποφοιτούν με βασικά προσόντα», ανέφερε ο επικεφαλής του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

Στη Νέα Υόρκη, δάσκαλοι διαδήλωσαν λέγοντας πως δεν έχουν γίνει αρκετά για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων.

Στο Ντάλας, μικροί μαθητές φόρεσαν τις μάσκες τους, επιβιβάστηκαν στο λεωφορείο και επέστρεψαν στο σχολείο. Ωστόσο, δεκάδες σχολεία σε αρκετές αμερικανικές πολιτείες δεν άνοιξαν…


Πηγές: ΕΡΤ, The Guardian

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.