Παγώνη: Να μην εφησυχάζουμε αν μία μέρα έπεσε ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού

«Να μην εφησυχάζουμε» προειδοποίησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, όσον αφορά τον χθεσινό μειωμένο αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού.
Ειδικότερα, ανέφερε πως «Μια μέρα δεν σημαίνει τίποτα, ανάσες ανακούφισης δεν θα πάρουμε γιατί είναι μια μέρα για την ώρα… Θα πρέπει να περιμένουμε μία εβδομάδα για να δούμε την πορεία των κρουσμάτων, για να επιβεβαιώσουμε αν υπάρχει υποχώρηση κρουσμάτων…».

Σημείωσε επίσης ότι τέλη Αυγούστου θα υπάρχει πλήρης αποτίμηση, καθώς οι ξένοι τουρίστες γυρίζουν στις χώρες τους και ο ελληνικός τουρισμός θα γυρίσει και αυτός στα σπίτια του.

Όπως ανέφερε, μιλώντας στην ΕΡΤ, στόχος είναι να πέσει σε διψήφιο νούμερο ο αριθμός των κρουσμάτων και μετά σε μονοψήφιο.

Η κ. Παγώνη σημείωσε πως όσοι γυρίζουν από διακοπές να φοράνε μάσκα για επτά μέρες το λιγότερο, εάν και ο ικανοποιητικός χρόνος σε αυτές τις περιπτώσεις είναι οι 14 μέρες και να είναι προσεκτικοί.

Σημείωσε ότι ο αριθμός των διασωληνωμένων είναι μεγάλος αναφορικά με τον αριθμό των κρουσμάτων, επέμεινε στη χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους αλλά και σε ανοιχτούς όπου υπάρχει συνωστισμός.

Τέλος, τόνισε πως αν κρατάμε αποστάσεις, φοράμε μάσκες, θα μπορούσαν ακόμα και πάρτι να γίνουν σε μεγάλες παραλίες με λίγο κόσμο 20 με 30 άτομα.

Πηγή Πρώτο Πρόγραμμα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.