Βρέθηκε νεκρή η 90χρονη που αναζητούνταν στη Ζάκυνθο

Δεν είχε αίσιο τέλος η περιπέτεια της Μαρίας Λούντζη που είχε χαθεί την 29/08/2020.
Η 90χρονη, είχε εξαφανισθεί την 29/08/2020, από το σπίτι της στον Παντοκράτορα, Ζακύνθου. Έκτοτε δεν είχε δώσει σημεία ζωής. Η υπηρεσία Silver Alert, μετά από αίτημα των συγγενών και αφού συγκέντρωσε τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ενεργοποίησε τον κοινωνικό συναγερμό SILVER ALERT, για την κινητοποίηση όλων με στόχο την ανεύρεσή της.

Δυστυχώς, βρέθηκε νεκρή…

Η υπηρεσία Silver Alert, το απόγευμα της 01/09/2020, έλαβε κλήση για την ανεύρεση και την απώλεια ζωής της. Η άτυχη ηλικιωμένη εντοπίσθηκε, δυστυχώς, νεκρή από την Κυνοφιλική Ομάδα της ΕΜΑΚ σε χαράδρα, στην περιοχή Αβύσσου, στο Κερί Ζακύνθου, περίπου 10 χιλιόμετρα από την οικία της. Στις έρευνες συμμετείχαν στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ζακύνθου, διασώστες της ΕΜΑΚ και μέλη της εθελοντικής ομάδας Λιθακιάς.

Η υπηρεσία Silver Alert με το εξειδικευμένο προσωπικό, την τεχνογνωσία και τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό που διαθέτει, βρίσκεται δίπλα σε κάθε άτομο που έχει εξαφανιστεί και στην οικογένειά του.

Η υπηρεσία Silver Alert με την βοήθεια των 25 ομάδων διάσωσης, των 28.000 εθελοντών σε όλη τη χώρα, των Εισαγγελικών και Αστυνομικών Αρχών, φορέων και απλών πολιτών έχει κατορθώσει από το 2011 να κινητοποιήσει όλη την ελληνική κοινωνία ώστε να βρεθούν πολλά άτομα τα οποία αναζητούνται.

Σημαντικό ρόλο παίζει η δημοσιοποίηση μιας εξαφάνισης από τα Μ.Μ.Ε. και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την ενημέρωση των πολιτών, γιατί η συμμετοχή όλων μας, βοηθά να βρεθεί κάθε άτομο που βρίσκεται σε κίνδυνο.

Η εξαφάνιση ενός ατόμου ανεξαρτήτως ηλικίας, χρώματος, καταγωγής και θρησκείας είναι ένα πολύ σοβαρό γεγονός, για όποιο λόγο και αν γίνεται.

Η υπηρεσία Silver Alert στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών που έχει αναπτύξει από το 2009 και όπως έχει αποδείξει έμπρακτα, διαθέτει την τεχνογνωσία να χειρίζεται με επαγγελματισμό και εξειδίκευση περιστατικά εξαφανίσεων.


Πελίνα Θεοδοσίου
Υπεύθυνη Τύπου και Επικοινωνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.