Δερμιτζάκης: Χρήση μάσκας παντού μέσα και έξω στο κέντρο της Αθήνας


Τη χρήση μάσκας παντού στο κέντρο της Αθήνας, ζήτησε μέσω του ΣΚΑΪ ο καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης.
Στον απόηχο της αύξησης θανάτων και των διασωληνωμένων που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, ο κ. Δερμιτζάκης δήλωσε χαρακτηριστικά «θα έθετα ένα στόχο τα κρούσματα να πέσουν στα 50 στον επόμενο ενάμιση μήνα» ζητώντας παρεμβάσεις.

«Καλό είναι τα κρούσματα να σταθεροποιηθούν ή να κατέβουν λιγάκι, αρκετό δεν είναι. Χρειάζονται πολλά μέτρα, και κατανοητά, τώρα. Ένα μέτρο που θα μπορούσε να μπει, είναι η χρήση μάσκας παντού μέσα και έξω στο κέντρο της Αθήνας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δερμιτζάκης.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, απέκλεισε το ενδεχόμενο γενικού λοκντάουν, δηλώνοντας ότι τα τοπικά είναι η έσχατη λύση.

Κάτω Πατήσια, Κυψέλη, Σεπόλια, Κάτω Κυψέλη, είναι μεταξύ των περιοχών με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο. Οι επιδημιολόγοι παρατηρούν αυξημένο ποσοστό κρουσμάτων ανάμεσα σε ομάδες αλλοδαπών, λόγω των δύσκολων συνθηκών που αντιμετωπίζουν και τις δυσκολίες πρόσβασης σε υποδομές υγείας.


Πηγή: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.