Χρυσοχοϊδης: Σκάβει τάφους όποιος δεν τηρεί τα μέτρα


Το δεύτερο κύμα της πανδημίας είναι σε πλήρη εξέλιξη και οι γοργοί ρυθμοί ροής των δεδομένων επιβάλλουν να δράσουμε σήμερα ώστε να αποφύγουμε τα χειρότερα, επισήμανε ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά την παρουσίαση των νέων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού και τη μείωση των κρουσμάτων.
Από την Τρίτη ισχύουν τα νέα μέτρα:

Υποχρεωτική χρήση μάσκας, παντού, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, καθώς όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, «η μάσκα είναι το καλύτερο μέσο προστασίας που διαθέτουμε αυτή τη στιγμή. Είναι το εμβόλιο πριν το εμβόλιο». Η επιβίβαση σε μέσο μαζικής μεταφοράς δεν επιτρέπεται χωρίς χρήση μάσκας.

Περιορισμός της κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα έως τις 5 π.μ. σε όλη τη χώρα, προκειμένου, όπως εξήγησε ο κ. Χαρδαλιάς, να περιοριστούν οι άσκοπες μετακινήσεις. Του μέτρου εξαιρούνται όσοι μετακινούνται για εργασία και για λόγους υγείας.

Τηλεργασία τουλάχιστον 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ώστε να προστατεύεται η υγεία αλλά να συνεχιστεί η λειτουργία των επιχειρήσεων.

Τηλεκπαίδευση σε όλα τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, με εξαίρεση τις κλινικές και τα εργαστήρια των τελειόφοιτων.

Σε όλη τη χώρα επίσης αναστέλλονται τα επισκεπτήρια σε όλες τις δομές πρόνοιας.

Σε όλη τη χώρα μένουν ανοιχτά το λιανεμπόριο, το χονδρεμπόριο, η βιομηχανία, τα σχολεία, οι υπαίθριοι αρχαιολογικοί χώροι, τα ξενοδοχεία και τα κομμωτήρια.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς διευκρίνισε πως δεν απαγορεύονται οι μετακινήσεις εκτός νομού.

Τα τέσσερα επίπεδα στον χάρτη επικινδυνότητας συγχωνεύονται σε δύο. Τα πρώτα δύο συγχωνεύονται στο επίπεδο Α και τα δύο επόμενα συγχωνεύονται στο επίπεδο Β, δηλαδή αυξημένου κινδύνου. 47 περιοχές της χώρας εντάσσονται στο επίπεδο Α' επιτήρησης και 27 στο κόκκινο επίπεδο «αυξημένου κινδύνου».

Στο επίπεδο Α στον αθλητισμό επιτρέπονται προπονήσεις και δραστηριότητες χωρίς θεατές.

Στο επίπεδο Β στον αθλητισμό απαγορεύονται όλες οι αθλητικές εκδηλώσεις εκτός εξαιρέσεων. Επιτρέπονται οι αγώνες στη superleague στο ποδόσφαιρο, η Α1 μπάσκετ και οι ευρωπαϊκοί αγώνες, σε διοργανώσεις όπως Champions League και Europa League.

Τα νέα μέτρα σε Αττική και Βόρεια Ελλάδα

Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των χώρων εστίασης, πλην της κατ’ οίκον διανομής φαγητού και της παραλαβής από το κατάστημα (take away και delivery). Κλειστά θα είναι:
μπαρ
καφέ
κινηματογράφοι
μουσεία
θέατρα
γυμναστήρια.

Τι ισχύει για συναθροίσεις
Στο επίπεδο Α: Μέχρι 50 άτομα, με υποχρεωτική απόσταση 1,5 μέτρου
Στο επίπεδο Β: Αναστολή όλων των δημόσιων συναθροίσεων στα πλαίσια του Συντάγματος

Χρυσοχοϊδης: Σκάβει τάφους όποιος δεν τηρεί τα μέτρα

Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης αναφέρθηκε στον ρόλο και την αποστολή της ΕΛΑΣ λέγοντας ότι χθες την παρασκευή έκανε 48000 ελέγχους και κατέγραψε 1900 παραβάσεις και 254 παραβάσεις σε μαγαζιά.

"Όλη η ΕΛΑΣ θα είναι στον δρόμο από την αρχηγό μέχρι τον τελευταίο αστυφύλακα είπε και τόνισε με έμφαση: «Σκάβει τάφους όποιος δεν τηρεί τα μέτρα».

Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης από την πλευρά του αναφέρθηκε στον ρόλο και την αποστολή της ΕΛΑΣ λέγοντας ότι χθες την παρασκευή έκανε 48000 ελέγχους και κατέγραψε 1900 παραβάσεις και 254 παραβάσεις σε μαγαζιά.

«Όλη η ΕΛΑΣ θα είναι στον δρόμο από την αρχηγό μέχρι τον τελευταίο αστυφύλακα» είπε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και τόνισε με έμφαση: «Σκάβει τάφους όποιος δεν τηρεί τα μέτρα». Συμπεριφορές με μετακινήσεις σε άλλο νομό που είναι ανοιχτά τα μαγαζιά δεν θα γίνουν ανεκτές - οι έλεγχοι θα είναι σαρωτικοί, προειδοποίησε και πρόσθεσε: Η ανυπακοή είναι ανεύθυνη και παράνομη πράξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.