33.194 κρούσματα σε παιδιά. Μείωση κατά 10.000 μετά το άνοιγμα των σχολείων


Μειωμένα κατά περίπου 10.000 είναι τα κρούσματα στα παιδιά, μετά το άνοιγμα των σχολείων διαπιστώνει το υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με σημερινά στοιχεία του ΕΟΔΥ, που επικαλείται το υπουργείο Παιδείας, κατά την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων εντοπίστηκαν 10.414 λιγότεροι μαθητές ηλικίας 4-18 ετών θετικοί στον κορονοϊό, από ότι την τελευταία εβδομάδα των διακοπών των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από τα 43.608 θετικά κρούσματα μαθητών, σημειώθηκε μείωση σε 33.194 κρούσματα, παρά το γεγονός ότι τα τεστ σε αυτή την ηλικιακή ομάδα αυξήθηκαν ραγδαία την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων.

Σημειώνεται επίσης, ότι υπάρχουν μόλις 2 κλειστά τμήματα εξαιτίας αριθμού κρουσμάτων μαθητών μεταξύ των περισσότερων από 80.000 σε όλη τη χώρα.

«Τα παιδιά μας επέστρεψαν στο σχολείο με ασφάλεια, τηρώντας τα μέτρα, και πέραν του αυτονόητου μαθησιακού και ψυχοσυναισθηματικού οφέλους, τα στοιχεία δείχνουν και υγειονομικό κέρδος για την εκπαιδευτική κοινότητα και το σύνολο της κοινωνίας», αναφέρουν πηγές του υπουργείου Παιδείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.