Έκτακτα μέτρα στα ΜΜΜ λόγω της μετάλλαξης Όμικρον. Τι αλλάζει


Με εναλλακτικά προγράμματα δρομολόγησης λεωφορείων και συρμών, που θα ανταποκρίνονται σε διάφορα σενάρια μείωσης του αριθμού των διαθέσιμων οδηγών, αλλά και ανάλογα με την επιβατική κίνηση, σκοπεύει ο ΟΑΣΑ να αντιμετωπίσει τις αυξανόμενες απουσίες των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες, οι οποίοι εντοπίζονται θετικοί στον κορονοιό, λόγω της μετάλλαξης Όμικρον.

Να σημειωθεί ότι ήδη από τις αρχές της εβδομάδας, έχουν ήδη αρχίσει να αυξάνονται οι αναρρωτικές άδειες των εργαζομένων, χωρίς ωστόσο μέχρις στιγμής να επηρεάζουν σημαντικά τα δρομολόγια. Ωστόσο η κατάσταση ενδέχεται να επιβαρυνθεί από την προσεχή εβδομάδα δεδομένου ότι θα επανεκκινήσουν τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΟΑΣΑ, εφόσον απαιτηθεί, θα τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο για την αντιμετώπιση των αναρρωτικών αδειών των εργαζόμενων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, λόγω της μετάλλαξης Όμικρον.

Ειδικότερα, έχουν εκπονηθεί εναλλακτικά προγράμματα δρομολόγησης λεωφορείων και συρμών, που θα ανταποκρίνονται σε διάφορα σενάρια μείωσης του αριθμού των διαθέσιμων οδηγών, αλλά και ανάλογα με την επιβατική κίνηση, η οποία εκτιμάται ότι συνολικά στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα είναι μειωμένη λόγω της πανδημίας.

Τα ειδικά αναλυτικά προγράμματα δρομολόγησης έχουν σχεδιαστεί για όλες τις γραμμές του δικτύου, με προτεραιότητα στις γραμμές υψηλής ζήτησης κατά τις ώρες αιχμής, λαμβάνοντας υπόψη την εκτιμώμενη, ανά σενάριο, διαθεσιμότητα των οδηγών.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, ανάλογα με την επιβατική κίνηση και την κινητικότητα των πολιτών, όπως αναμένεται να διαμορφωθεί λόγω αύξησης των κρουσμάτων, θα εξακολουθήσει να παρέχεται ικανοποιητικό επίπεδο συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης, εκτιμά ο ΟΑΣΑ.

«Από την ΟΣΥ και τη ΣΤΑΣΥ λαμβάνονται ήδη όλα τα απαραίτητα λειτουργικά μέτρα, ώστε να είναι διαθέσιμο, στο μέγιστο δυνατό, το προσωπικό που δύναται να εργαστεί, υπό τις έκτακτες αυτές συνθήκες. Ο σχεδιασμός αφήνει περιθώρια ευελιξίας και λαμβάνει υπόψη διάφορα πιθανά σενάρια για αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα μας. Η λειτουργία των αστικών συγκοινωνιών θα διασφαλιστεί σε κάθε περίπτωση με τη βέλτιστη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού του ΟΑΣΑ», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Ο Οργανισμός υπενθυμίζει επίσης ότι από την πρώτη στιγμή έχουν ληφθεί και εφαρμόζονται αδιαλείπτως μέτρα για την προστασία της υγείας των εργαζόμενων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κατά την ώρα της εργασίας τους και επαναλαμβάνει τη σημασία της χρήσης μάσκας αυξημένης προστασίας σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμοδίων αρχών.

Σημειώνεται δε, ότι καθώς η εξέλιξη της πανδημίας είναι δυναμική, ο σχεδιασμός του ΟΑΣΑ θα αναπροσαρμόζεται διαρκώς ανάλογα με την κατάσταση. 

Διαβάστε ό,τι σας ενδιαφέρει για την Υγεία, ΕΔΩ 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.