Ευχάριστα νέα! Εξιτήριο για το πρώτο μωρό που γεννήθηκε από μητέρα θετική στον κορoνοϊό και τη μητέρα του

Εξιτήριο από το νοσοκομείο αναφοράς “Αττικόν” παίρνουν σήμερα το πρώτο μωρό που γεννήθηκε από μητέρα θετική στον κορoνοϊό, αλλά και η ίδια η μητέρα του.
Αρνητικά ήταν και τα δύο εργαστηριακά τεστ που έγιναν στη μητέρα, η οποία έφερε στη ζωή το πρώτο βρέφος που ήρθε στον κόσμο στη χώρα μας στο νοσοκομείο "Αττικόν". Σήμερα ήρθε η στιγμή που η μητέρα και το νεογέννητο βρέφος θα μπορούν να επιστρέψουν στο σπίτι τους.

Τόσο η μητέρα, όσο και το μωρό είναι καλά στην υγεία τους, ενώ η αρνητικοποίηση των τεστ της μητέρας σηματοδοτεί ότι δεν έχει πλέον ιικό φορτίο της νόσου κι έτσι μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι της αγκαλιά με το μωρό της.

Στον δύσκολο τοκετό, ο οποίος έγινε με καισαρική τομή είχε μιλήσει στο iatropedia.gr η καθηγήτρια μαιευτικής – γυναικολογίας και διευθύντρια της μαιευτικής κλινικής του “Αττικόν”, Σοφία Καλανταρίδου, η οποία έφερε εις πέρας τον τοκετό με την ομάδα της:

"Οι γιατροί που εφημέρευαν φορώντας τις κατάλληλες στολές και παίρνοντας τα κατάλληλα μέτρα και το αναισθησιολογικό τμήμα και το μαιευτικό προσωπικό και η προϊσταμένη η κα. Αλεξίου, κάναμε τοκετό με την καισαρική τομή. Το μωρό ήταν βάρους περίπου 4 κιλών", είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η περιπέτεια φαίνεται ότι έλαβε τέλος και πλέον η μητέρα και μωρό της μπορούν να επιστρέψουν στην ασφάλεια του σπιτιού τους.


Πηγή: iatropedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.