Η καμπύλη του κορονοϊού στην Ελλάδα σε σύγκριση με Βέλγιο, Ολλανδία και Πορτογαλία

Τα διαγράμματα των κρουσμάτων και των θυμάτων σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες αντίστοιχου πληθυσμού» που ανέφερε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.
Είναι σαφές ότι «η επιτυχία των μέτρων που ελήφθησαν απεικονίζεται στα διαγράμματα των κρουσμάτων και -δυστυχώς- των θυμάτων σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες αντίστοιχου πληθυσμού», ανέφερε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας και έδειξε γραφήματα που απεικονίζουν αυτή την πορεία.

Πρόκειται για το διάστημα 26 Φεβρουαρίου με 22 Απριλίου. Η Ελλάδα είναι χαμηλότερη στην κατάταξη των κρουσμάτων του κορονοιού με 2.408 κρούσματα συγκριτικά με άλλες χώρες .

Πρώτο είναι το Βέλγιο με 41.889, τα ίδια κρούσματα έχει και η Πορτογαλία ενώ μετά έρχεται η Ολλανδία με 34.842 κρούσματα του κορονοιου.

Σε αντίστοιχο πίνακα για τα θύματα από 6 Μαρτίου μέχρι τις 22 Απριλίου η Ελλάδα πάλι βρίσκεται σε χαμηλότερη θέση με 121 θύματα από τον κορονοιό, η Πορτογαλία με 785, η Ολλανδία με 4.054 και το Βέλγιο μετράει 6.262 θανάτους από τον επικίνδυνο αυτόν ιό.

«Αυτή η εικόνα δεν είναι για να μπει στο αρχείο ούτε για να αλληλοσυγχαιρόμαστε.. Είναι για να μας θυμίζει από την αρχή γιατί πήραμε αυτά τα μέτρα. Για να μη νοσήσουν πολλοί ταυτόχρονα. Για να μην καταρρεύσει το σύστημα υγείας από την ταυτόχρονη εισαγωγή ασθενών. Για να μη φέρουμε τους γιατρούς και τους νοσηλευτές μας στην κατάσταση που είδαμε ακόμη και στις πιο αναπτυγμένες χώρες, δηλαδή με απόγνωση να πρέπει να διαλέξουν ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας στην ανακοίνωση του.

πηγή: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.