Μια ...ιδιαίτερη τιμωρία σε τουρίστες που παραβίασαν την καραντίνα στην Ινδία

Μια ιδιαίτερη τιμωρία επέβαλε η αστυνομία της Ινδίας, σε δέκα αλλοδαπούς τουρίστες που παραβίασαν τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας: τους υποχρέωσαν να γράψουν 500 φορές "συγγνώμη", καινοτομώντας για άλλη μια φορά.
Οι ταξιδιώτες από το Ισραήλ, το Μεξικό, την Αυστραλία και την Αυστρία, συνελήφθησαν ενώ έκαναν βόλτα στους δρόμους της Ρισικές, μιας πόλης στους πρόποδες των Ιμαλαΐων. Η Ρισικές έγινε γνωστή το 1968, όταν οι Beatles αποφάσισαν να απομονωθούν σε ένα άσραμ εκεί.

Οι δέκα τουρίστες υποχρεώθηκαν να γράψουν 500 φορές τη φράση: "Δεν τήρησα τους κανόνες απομόνωσης, λυπάμαι πολύ", ανέφερε ένας αστυνομικός, ο Βινόντ Σάρμα.

Από τα τέλη Μαρτίου, όταν ολόκληρη η χώρα μπήκε σε καραντίνα, οι κάτοικοι δεν έχουν το δικαίωμα να βγαίνουν από τα σπίτια τους παρά μόνο για έκτακτες ανάγκες, για παράδειγμα για να αγοράσουν τρόφιμα ή φάρμακα. Οι Ινδοί αστυνομικοί ξεχώρισαν από την αρχή για τις πρωτότυπες ή και αστείες μεθόδους που χρησιμοποιούσαν για να "τιμωρήσουν" τους παραβάτες: σε κάποιες περιπτώσεις τους ανάγκαζαν να κάνουν… κάμψεις.
Η αστυνομία στην Ινδία χρησιμοποιεί και άλλες ...ασυνήθιστες μεθόδους για να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να παραμείνουν στο σπίτι τους ώστε να σταματήσουν την εξάπλωση της θανατηφόρας νόσου, φορώντας κράνη σε σχήμα κορονοϊού!


Ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι αναμένεται ότι θα παρατείνει για άλλες δύο εβδομάδες την καραντίνα για το 1,3 δισεκατομμύριο κατοίκους της χώρας του.

Μέχρι σήμερα η Ινδία έχει αναφέρει 8.300 κρούσματα του νέου κορονοϊού και 273 θανάτους.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.