Λοιμωξιολόγος ΑΧΕΠΑ: Πώς κολλήσαμε κορονοϊό στην ειδική μονάδα Covid

Προφανώς το ιικό φορτίο στην ειδική μονάδα COVID-19, ήταν πολύ μεγάλο, υπήρχαν πολλοί ασθενείς και συνωστισμός αλλά δεν θα ήτα απίθανο να κολλήσαμε τον ιό και εκτός του νοσοκομείου. Αυτό τόνισε, ο Λοιμωξιολόγος και Διευθυντής της Α΄Παθολογικής Κλινικής του ΑΧΕΠΑ Παναγιώτης Κολλάρας, ο οποίος είναι ένα από τα 14 κρούσματα κορωνοιού που καταγράφηκαν στο ΑΧΕΠΑ.
"Κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο. Μπορεί να συμβεί στον καθένα. Ακόμα και σε εμάς που παίρνουμε όλα τα μέτρα" δήλωσε ο λοιμωξιολόγος εφιστώντας την προσοχή καθώς ο ιός φαίνεται, όπως εκτίμησε, πάρα πολύ μεταδοτικός.

"Μπορεί να νοσήσει οποιοσδήποτε, οποιασδήποτε ηλικίας. Άνθρωποι νέοι, διασωληνώθηκαν, είχαν επιπλοκές. Όλοι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί", υπογράμμισε ο Λοιμωξιολόγος και στέλνοντας μήνυμα στους πολίτες που τον ακούν, για προσοχή και τήρηση των μέτρων προστασίας.

Εκεί που υπάρχει μεγάλος συγχρωτισμός, σε μέρη που ο κόσμος συνωστίζεται ή σε οίκους ευγηρίας, είναι δυνατόν να υπάρξει υπερμετάδοση, εξήγησε ο κ. Κολλάρας.

Τόσο ο κ. Κολλάρας, όσο και οι 13 άλλοι εργαζόμενοι του νοσοκομείου που νοσούν νιώθουν καλά, δεν παρουσιάζουν συμπτώματα και παραμένουν σε καραντίνα.


Πηγή: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.