ΠΟΥ: Το Remdesivir δεν περιορίζει την θνησιμότητα της Covid-19


Το Remdesivir φαίνεται ότι δεν έχει επίδραση στις πιθανότητες επιβίωσης των ασθενών με COVID-19, σύμφωνα με κλινική δοκιμή του ΠΟΥ, ανέφεραν οι Financial Times την Πέμπτη.
Οι Financial Times παραθέτουν τα αποτελέσματα από τη δοκιμή Solidarity του ΠΟΥ, η οποία αξιολόγησε τα αποτελέσματα τεσσάρων πιθανών θεραπειών φαρμάκων, όπως το remdesivir, η υδροξυχλωροκίνη, το φάρμακο συνδυασμού αντι-HIV της λοπιναβίρης / ριτοναβίρης και της ιντερφερόνης, σε 11.266 νοσοκομειακούς ασθενείς.
Η μελέτη διαπίστωσε ότι καμία από τις θεραπείες «δεν επηρέασε ουσιαστικά τη θνησιμότητα» ή μείωσε την ανάγκη αερισμού των ασθενών, σύμφωνα με τους Financial Times, οι οποίοι δήλωσαν ότι είχε δει ένα αντίγραφο της μελέτης.

Τα ευρήματα αποτελούν θλιβερά νέα για τις ΗΠΑ, όπου το remdesivir είναι μία από τις δύο θεραπείες που έχουν λάβει άδεια έκτακτης ανάγκης από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA). Σύμφωνα με έρευνα της κυβέρνησης των ΗΠΑ, το φάρμακο βελτίωσε τις πιθανότητες επιβίωσης και μείωσε τους χρόνους ανάκαμψης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.