Γραβάνης: Προστασία ενός χρόνου με το εμβόλιο. Ανοσία της αγέλης αν το κάνει το 55%


Ο Αχιλλέας Γραβάνης, καθηγητής Φαρμακολογίας, μίλησε στο Open και αναφερόμενος στα νέα εμβόλια τόνισε ότι ο επόμενος χρόνος θα είναι διαφορετικός από τον τωρινό. «Έχουμε εμβόλια και πρώτα αντιικά. Τα εμβόλια θα είναι εδώ μάλλον στα μέσα Ιανουαρίου. Τα μονοκλωνικά αντισώματα θα είναι στην Ελλάδα μέχρι το τέλος του χρόνου από δύο εταιρείες. Οι γιατροί τον επόμενο χρόνο θα έχουν περισσότερα εργαλεία» σημείωσε.

Ο κ. Γραβάνης εξέφρασε την ελπίδα ότι μέχρι το καλοκαίρι θα έχει εμβολιαστεί σημαντικό μέρος του πληθυσμού. «Το επόμενο καλοκαίρι θα είναι διαφορετικό λόγω εμβολίου και φαρμάκων» είπε ενώ εξήγησε ότι τα μονοκλωνικά αντισώματα αναμένεται να εγκριθούν από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκου για να έρθουν και στην Ελλάδα. «Σήμερα έχουμε εξειδικευμένα αντιικά φάρμακα εναντίον κορονοϊού», είπε. Όσον αφορά στα εμβόλια ο κ. Γραβάνης υπογράμμισε ότι αυτά είναι νέας τεχνολογίας, πολύ πιο καθαρά από προηγούμενα εμβόλια, λιγότερο τοξικά από άλλα εμβόλια και μέχρι στιγμής έχουν δοκιμαστεί σε 50.000 εθελοντές.

«Αν ο εμβολιασμός του πληθυσμού περάσει το 50-55%, τότε θα έχουμε ανοσία αγέλης, μάλλον προς το τέλος του φθινοπώρου» επεσήμανε. Σύμφωνα με τον καθηγητή Φαρμακολογίας, το εμβόλιο θα μας καλύπτει τουλάχιστον για έναν χρόνο από τη στιγμή που το κάνουμε, ενώ για το αν θα πρέπει ή όχι να κάνουν το εμβόλιο οι νοσούντες, σημείωσε ότι αυτό θα εξαρτάται ανάλογα με το τι αντισώματα έχουν αναπτύξει.



Λογοθετίδης: Το επόμενο διάστημα θα μειωθεί το ποσοστό των νοσηλευόμενων στις ΜΕΘ

Ο καθηγητής Νανοτεχνολογίας Στέργιος Λογοθετίδης, σχολίασε τον αριθμό κρουσμάτων και την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, τονίζοντας ότι «θα έχουμε υψηλά νούμερα όλη την εβδομάδα αυτή και από τη μεθεπόμενη θα μειωθεί ο αριθμός των νεκρών. Οι θάνατοι θα είναι γύρω στους 100 και μετά τις 14/12 θα έχουμε πτώση». Ο καθηγητής μίλησε για πολύ μεγάλη μείωση μέσα σε μία με δύο εβδομάδες, ενώ αναφορικά με την άρση των περιοριστικών μέτρων είπε ότι «Μπορούμε να κάνουμε Χριστούγεννα, όχι όπως τα προηγούμενα χρόνια, αλλά προσεκτικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.