Σε κόκκινο συναγερμό η Κάλυμνος: Αρραβώνας έσπειρε τον κορονοϊό


Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκεται η Κάλυμνος τις τελευταίες ημέρες από τα Χριστούγεννα μέχρι σήμερα, όπως παραδέχθηκε μιλώντας στον sky ο Δήμαρχος του νησιού Δημήτρης Διακομιχάλης, λόγω της μεγάλης έξαρσης των κρουσμάτων κορονοϊού, αφού σε τρεις ημέρες καταγράφηκαν 28 περιστατικά, με ήπια συμπτώματα.
«Οι δείκτες δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικοί», όπως είπε ο Δήμαρχος, ενώ έχουν εντοπισθεί οι τέσσερις πυρήνες (τέσσερις οικογένειες) κι έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό. Ο κ. Διακομιχάλης δήλωσε ότι καθημερινά γίνονται αλλεπάλληλες συσκέψεις για να αντιμετωπισθεί η κατάσταση, ενώ ο ίδιος βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στην Αθήνα για τις οδηγίες που θα πρέπει να ακολουθηθούν.

Το πρόβλημα ξεκίνησε από δύο οικογένειες, μετά από αρραβώνα που έγινε και δεν τηρήθηκαν τα απαραίτητα μέτρα για τις συναθροίσεις.

Ο Δήμαρχος Καλύμνου για το θέμα σχολίασε: «Οι δύο πυρήνες προέρχονται από οικογένειες του αρραβώνα που παρενέβησαν τα πρωτόκολλα και αιφνιδίασαν τους πάντες! Δεν είναι εύκολο να διαχειριστείς αυτή την κατάσταση, γιατί π.χ. σε μία έκταση από το λιμάνι μέχρι το χωριό, η δόμηση είναι ιδιαίτερα πυκνή και τα πράγματα δυσκολεύουν».

Ακόμη, πρόσθεσε ότι περιμένει με αγωνία σήμερα τα αποτελέσματα από τα rapid tests που θα γίνουν από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο νησί, αλλά και την περαιτέρω ιχνηλάτηση, ενώ το μεσημέρι σε νέα σύσκεψη παρουσία και του Επάρχου, θα ενημερώσει τους πέντε επικεφαλής του Δημοτικού Συμβουλίου.



«Ο κορονοϊός είναι ένας αόρατος εχθρός και γι΄αυτό δεν εφησυχάζουμε. Είναι κρίσιμο το θέμα, δεν είναι απλό. Είναι θετικό ότι εντοπίσαμε τους πυρήνες και δεν είναι "ορφανά" τα κρούσματα, γιατί η διασπορά θα ήταν τρομακτική και σε καμία περίπτωση δε θα ήταν ελεγχόμενη. Δε χρειάζεται ούτε πανικός, ούτε και εφησυχασμός. Είμαστε σε ύψιστη ετοιμότητα, από σύσκεψη σε σύσκεψη καθημερινά για να εξετάζουμε τα νέα δεδομένα ημερησίως, το παρακολουθούμε με σοβαρότητα και στοχευμένες κινήσεις», 
σημείωσε καταλήγοντας.

skyrodos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.