Κορονοϊός: Οι δέκα περιοχές με τα περισσότερα κρούσματα


«Δεν πέφτουν τα κρούσματα και δεν αποσυμφορούνται οι ΜΕΘ στο βαθμό που αναμενόταν. Με ευθύνη όλων μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας


Επιβαρυμένη παραμένει η επιδημιολογική κατάσταση στην Ελλάδα, παρότι έχουν περάσει πέντε εβδομάδες από την εφαρμογή του δεύτερου lockdown. Τα κρούσματα κορονοϊού παραμένουν υψηλά, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ανακοινώνοντας τις αποφάσεις για τη λειτουργία της αγοράς και των εκκλησιών τα Χριστούγεννα.

Οι περιοχές με τα περισσότερα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους πληθυσμού είναι οι εξής νομοί:
Πιερία,
Δράμα,
Κιλκίς,
Πέλλα,
Ξάνθη,
Ημαθία,
Θεσσαλονίκη,
Λάρισα
Φλώρινα


Ανησυχητική κρίνεται με βάση τον κυλιόμενο μέσο όρο των 7 ημερών και η κατάσταση στη Δυτική Αττική, όπως τόνισε. Πιεστική παραμένει η κατάσταση και στα δημόσια νοσοκομεία και ιδίως στις ΜΕΘ, το ποσοστό κάλυψης των οποίων ανέρχεται σε 83% στην επικράτεια, 77% στην Αττική και 91% στη Θεσσαλονίκη. «Το συμπέρασμα από την αξιολόγηση των δεδομένων δεν είναι δυστυχώς ικανοποιητικό: Δεν πέφτουν τα κρούσματα και δεν αποσυμφορούνται οι ΜΕΘ στο βαθμό που αναμενόταν. Με ευθύνη όλων μας» κατέληξε ο κ. Πέτσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.